28 / 04 / 2024

Akkuş Grup inşaat ve kozmetikle büyüyecek!

Akkuş Grup inşaat ve kozmetikle büyüyecek!

Mardin’e yatırımı artıracaklarını söyleyen Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, tekstilin yanı sıra kozmetik ve inşaat alanında büyümeyi hedeflediklerini söylüyor.



Mardinli Akkuş Grup, Türkiye’nin en büyük denim üreticilerinden. 25 yılda sektördeki ilk 10 üretici arasına giren grup, Mardin’deki tekstil fabrikalarından dünyanın önde gelen markalarına ihracat yapıyor. Capital’deki habere göre, geçen yıl 124 milyon TL ihracat yapan grubun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Abdülkadir Akkuş, yeni yatırım planını şöyle anlatıyor:

“FABRİKAYI 2 KATINA ÇIKARDIK”

“Tekstilde Mardin fabrikamızda büyümeye gittik. 3 bin metrekare olan kapalı alanı 8 bin metrekareye çıkardık. Bu yatırımla fabrikadaki çalışan sayısı 300’den 600 kişiye yükseldi. 300 kişilik yeni istihdam sağladık.

“YÜZDE 30 ARTIŞ HEDEFLİYORUZ”

Anadolu'daki diğer şehirlerde yatırım düşünmüyoruz. Ancak teşviklerde 6’ncı bölgede yer alan Mardin’e önümüzdeki günlerde yatırımı artırmayı planlıyoruz. Hedefimiz, bu yıl tekstilde ciroyu yüzde 30 oranında artırmak. Avrupa’dan Amerika’ya doğru ihracatımızı artırarak büyümek birinci önceliğimiz.”

“İNŞAAT VE KOZMETİKTELE BÜYÜYECEĞİZ” 

Lokomotif işimiz tekstil. Ancak önümüzdeki dönemde yeni girdiğimiz sektörler arasında yer alan inşaat ve kimyada büyümeyi hedefliyoruz.

İNŞAATTA 4’NCÜ PROJE

İnşaatta 3 markalı konut projesini tamamladık. 4’üncü projemiz olan Alya Grandis’in lansmanına hazırlanıyoruz. İnşaat sektöründeki hedefimiz her yıl 100-200 daire arasında üretim ve satış yapmak.

KOZMETİK İHRACATI


Kozmetik alanında Regent Kimya markamız cilt temizleme malzemelerinden parfüme kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Hedefimiz bu alandaki yatırımlarımızı artırıp Arap ülkeleri, Orta Doğu ve Afrika pazarına yoğunlaşmak.


Geri Dön