05 / 05 / 2024

Ali Khayre: Türk müteahhitlere her türlü desteğe hazırız!

Ali Khayre: Türk müteahhitlere her türlü desteğe hazırız!

Somali Başbakanı Hassan Ali Khayre, bakanlar ve üst düzey Somali yetkililerinden oluşan bir heyet ile Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti.




Somali Başbakanı Hassan Ali Khayre, beraberinde İç Güvenlik Bakanı Mohamed Abukar Islow, Enerji ve Su Bakanı Salim Aliyow Ibrow, Milletvekilleri, Somali Federal Cumhuriyeti  Ankara  Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed ve üst düzey kamu görevlilerinden oluşan bir heyet ile Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyarete geldi. 

 

Gelen heyet ziyaret kapsamında, TMB Başkanı ve DEİK Başkan Yardımcısı Mithat Yenigün başkanlığında, T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan BEKAR, T.C. Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hilmi Ege Türemen, DEİK/Türkiye-Somali İş Konseyi Başkanı Ahmet Sami İşler, Türk müteahhitlik firmaları ve diğer özel sektör temsilcilerinin katılımıyla TMB ve DEİK ev sahipliğinde bir çalışma yemeği düzenlendi.

 

Düzenlenen yemekte Türkiye ile Somali arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler değerlendirilerek özellikle müteahhitlik sektöründe kurulabilecek işbirlikleri ve atılabilecek adımlar detaylı olarak ele alındı.
 


Geri Dön