03 / 05 / 2024

Ali Toltar: Dilovası’nda yeni yerleşim alanları açılacak!

Ali Toltar: Dilovası’nda yeni yerleşim alanları açılacak!

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ile Basın Danışmanı Cihan Şanlı AKŞAM’ı ziyaret etti. Projelerinden bahseden Ali Toltar, yeni Dilovası’nı anlattı.Hava kirliliğini en aza indirip, ilçeyi bambaşka bir hale getireceklerinin müjdesini verdi...



Körfezin incisi Dilovası yeni vizyonunu belirledi. Belediye Başkanı Toltar, hava kirliliğini en aza indirip, ilçeyi bambaşka bir hale getireceklerinin müjdesini verdi.


Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde büyük değişim… Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ile Basın Danışmanı Cihan Şanlı AKŞAM’ı ziyaret etti. Projelerinden bahseden Toltar, yeni Dilovası’nı anlattı. Yüksek İnşaat Mühendisi Toltar, Dilovası’nda yeni yerleşim alanlarının açılacağının müjdesini verdi. İlçenin yeni vizyonunu ‘Kentsel değişim’ olarak niteleyen Toltar, eğitim, kültür ve sosyal donatı alanlarıyla vatandaşları buluşturacaklarını belirtti.


'OTOYOL SİRKÜLASYONU AZALTACAK'


Başkan Toltar, kamuoyunda adı ‘kanser’ vakalarıyla anılan ilçede hava kirliliğini sıfıra indireceklerini ifade etti.  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kentsel değişimi gerçekleştireceklerini belirten Toltar, "İlçe sanayiden uzaklaşacak. Dilovası’nın kuzey doğusu ve kuzeyi müsait. Yeni otoyoldan sonra da araç sirkülasyonu azalacak ve hava kirliliği yüzde 40 ila 50 arasında düşecek" diye konuştu.


BAŞKAN ALİ TOLTAR KİMDİR?

  

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitiren Ali Toltar, Çevre Mühendisliği alanında doktora yaptı. 2014 seçimlerinde Dilovası Belediye Başkanı seçilen Toltar, 38 yıldır ilçede yaşıyor ve üç dil biliyor.  


Akşam 


Geri Dön