10 / 05 / 2024

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!



2022 yılının ilk 6 ayı ile birlikte Türkiye’de e-ticaret hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116’lık bir artış yaşayarak 348 milyar TL olarak kayıtlara geçti. Bunun yüzde 38’lik kısmı sipariş adetlerindeki artıştan kaynaklanırken, yüzde 57’lik kısmı ise sepet tutarındaki artışa denk geliyor. Sipariş adetleri 2 milyar 294 milyon olduğu, e-ticaretin genel ticaret içerisindeki oranı yüzde 17,6’dan yüzde 18,5’e yükseldiği açıklanan verilerle ortaya konuldu.

Raporda yer verilen bilgiler ışığında, pandemiden olumsuz etkilenen havayolları, konaklama, seyahat gibi sektörlerin e-ticaret hacimleri bu yıl sırasıyla yüzde 408, yüzde 344, yüzde 236 artarak bir önceki yıla göre ciddi büyüme oranlarına ulaştı. 2022 yılı ilk 6 ay verilerine göre, toplam site ziyaretlerinin e-ticarete dönüşüm oranı yüzde 1,9’dan yüzde 2,5’a yükseldi. Bu orandaki artış, tüketicilerin e-ticaret alışkanlığının yükseldiği bir göstergesi olarak ele alınıyor.

 TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve E-Ticaret Komisyonu Başkanı Burak Ertaş, son yıllarda hayatımızda ve ticaretteki önemi iyice artan e-ticaret pazarında 2022 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen büyümenin dikkat çekici olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da pazarın aynı şekilde büyümeye devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Ertaş, özellikle sipariş adedindeki yüzde 38’lik artışın pandeminin etkisinin bitmesi, tüketicilerin alışveriş davranışlarının kalıcı olarak değiştiğinin açık bir göstergesi olduğunu aktardı. Teknolojinin sürekli gelişmesi ile tüm dünyada e-ticaretin öneminin arttığını söyleyen Ertaş, “ETBİS verilerine göre 2022 yılının ilk 6 ayında ülkemizde e-ticaret hacmi bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 116’lık artış ile 348 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu büyüme ile pazar dinamiklerinin çok hızlı değiştiği görülüyor. 2022 yılı itibarıyla ülkemizde ETBİS’e kayıtlı olup pazar yerlerinde e-ticaret faaliyetinde bulunan 488 bin 706 adet işletme bulunuyor” diye konuştu.

Kiracılar bunları mutlaka bilmeli! Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi!

KYK burs mu kredi mi olduğunu nasıl anlarız?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön