02 / 05 / 2024

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarında litre başına olarak 40 centin üzerinde artış meydana geldi. Almanya’da hükümetin akaryakıt için vermiş olduğu vergi indirimi desteğinin dün gece itibarı ile sona ermesi ile birlikte bu sabah motorin fiyatı 2, 30 avronun üzerine çıkmış oldu.



Dün 1, 90 avroya satılmış olan motorin, bugün bazı şehirlerde 2, 39 avrodan satılmaya başlandı. Tüm bunlar ile birlikte 1, 75 civarında olan benzin de 2, 20 ve 2, 30 avro arasında satışa sunulmuş oldu.

Benzin İstasyonları Birliği Sözcüsü Herbert Rabl, SWR televizyonuna yapmış olduğu açıklamalarda, büyük şirketleri hali hazırda satın alınmış olan ve dolayısı ile daha ucuz yakıtı pahalı fiyattan kullanmak ile suçladı.

Rabl, önümüzdeki haftalarda pompalarda büyük bir fiyat savaşı olacağını dile getirerek, "Büyük markalar akaryakıt indiriminden nerede ise veya tamamen vazgeçtiler, küçük markalar ise şimdi aynı şeyi yapmaktalar. Kimin galip geleceği konusunda bir çekişme içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Almanya medyasında ise hükümetin bu konuda bir adım içinde olmaması durumunda akaryakıt fiyatlarının 2, 50 avroyu geçeği yorumları gerçekleşti.

Almanya da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön