18 / 05 / 2024

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarında litre başına olarak 40 centin üzerinde artış meydana geldi. Almanya’da hükümetin akaryakıt için vermiş olduğu vergi indirimi desteğinin dün gece itibarı ile sona ermesi ile birlikte bu sabah motorin fiyatı 2, 30 avronun üzerine çıkmış oldu.



ENERJİDE BÜYÜK TASARRUF

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesi Almanya’nın enerji fiyatlarının tavan yapması sebebi ile adımlar atacağını ifade ederek, enerji güvenliği ve fiyatlarında da  Avrupa Birliği'nin (AB) hızlı hareket etmesini istediğini ifade etti.  

Scholz, Brandenburg şehirlerinden Meseberg’de gerçekleşmiş olan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck ve Maliye Bakanı Christian Lindner ile basın toplantısı düzenledi.

Scholz, Bakanlar Kurulu’na misafir olarak katılım gerçekleşen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Avrupa'da enerji ağlarının sıkılaştırılmasını da konuştuklarını dile getirerek, enerji güvenliği ve fiyatları konusunda için de AB'nin hızlı hareket etmesini ifade etti.

Avrupa ülkesi Almanya’nın "Rusya'nın fosil yakıt ihracatını diğer birçok ülkelere etki etmek amacı ile bir araç şeklinde kullanma tehdidinin erken  farkına vardığını ifade etti." aynı zamanda enerji güvenliğini sağlamak amacı ile adımlar attığını ifade eden Scholz, enerji fiyatlarının tavan yapmasını engellemek için de adım atacaklarını sözlerine ekledi.

Almanya da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Şoke eden gelişme! Elon Musk’ın paylaşımı kripto para birimi oldu

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Bulunması imkansız olan telefon Xiaomi 11T Pro Hepsiburada’da! Bu telefonu bulamazsınız! 1 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön