28 / 04 / 2024

Almanya'da algılanan enflasyon açıklananın 3 katı!

Almanya'da algılanan enflasyon açıklananın 3 katı!

Allianz Trade araştırması, Almanya'da Mayıs'ta algılanan enflasyonun yüzde 18 ile resmi olarak belirlenen yüzde 6,1'lik oranın neredeyse üç katı kadar olduğunu ortaya koydu.



Allianz Trade tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanya'da tüketiciler tarafından algılanan enflasyon ile resmi şekilde belirlenen enflasyon arasında büyük bir uçurum var.

Allianz Trade, Almanya’da algılanan ve gerçek enflasyona yönelik araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Almanya’da tüketiciler tarafından 2023 yılının mayıs ayında algılanan enflasyon yüzde 18 ile resmi olarak belirlenen yüzde 6,1'lik enflasyonun neredeyse üç katı kadar.

Almanya da algılanan enflasyon açıklananın 3 katı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, algılanan ve gerçek enflasyon arasında tutarsızlığının çeşitli sebeplerinin de ortaya konulduğu söz konusu araştırmada, tüketicilerin, içecek, yakıt ya da yaygın olarak alınan süpermarket ürünlerindeki fiyat değişikliklerine daha fazla dikkat ettiği ve eğer söz konusu bu fiyatlar ortalamanın üzerine çıkarsa enflasyonun çok daha yüksek olduğunu hissetmeye eğilimli olduğu bildirildi.

Fakat psikolojik yönler, demografik ve bölgesel farklılıklar ile bireysel tüketici davranışları da tüketicilerin, fiyat artışlarını resmi enflasyon verisinden farklı değerlendirmesine sebep olabiliyor.


Geri Dön