01 / 05 / 2024

Almanya'da yapı malzemeleri fiyatlarında 1949'dan beri en yüksek artış!

Almanya'da yapı malzemeleri fiyatlarında 1949'dan beri en yüksek artış!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Almanya'da inşaat malzemelerinin fiyatları  1949 yılından beri en yüksek artışı gösterdi.



Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat malzemelerinde 2021 yılında yaşanmış olarak artışları resmen açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ahşap ve çelik gibi yapı malzemeleri için ortalama üretici fiyatları, kayıtların resmi olarak tutulmaya başladığı 1949 yılından beri en yüksek artışı geçen sene kaydetti. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, inşaat malzemelerinde yaşanaan bu güçlü artışın ham madde kıtlığı, teslimat dar boğazları, yurt içi ve dışında artan talep nedeniyle kaynaklandığı bildirildi.

Almanya da yapı malzemeleri fiyatlarında 1949 dan beri en yüksek artış!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat kerestesi fiyatları yurt içi ve dışında artan talep nedeniyle bir sene öncesine oranla 2021 yılında yüzde 61,4 daha pahalı olurken, çatı ve yalıtım malzemeleri fiyatlarında ise yüzde 65,1, betonarme demiri fiyatında ise yüzde 53,2, artış görüldü.

Yaşanan gelişmelere göre, petrol fiyatlarında yaşanan artış inşaat maliyetlerinin de yükselmesine sebep oldu. Açıklanan resmi verilere göre, petrolden elde edilen ve asfaltlama içinkullanılan bitüm fiyatı ise yüzde 36,1 artış gösterdi.

Almanya yurt dışına taşınacak olanların gözde ülkesi oldu!

 


Geri Dön