17 / 05 / 2024

Alp Kargı Merzifon'daki müteahhitleri uyardı!

Alp Kargı Merzifon'daki müteahhitleri uyardı!

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon’da inşaat sektöründe mesai harcayan müteahhit, mühendis ve mimarlarla Kültür Cafe’de daha düzenli bir yapılanma ve çalışma ortamının sağlanması konusunda bir araya geldi.



Merzifon Kültür Cafe’de müteahhit mimar ve mühendislerle bir araya gelen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı; “Önümüzdeki yıllarda belediye olarak bizim yapmamızı istediğiniz ya da sizlerin çalışma ahenginde engel olacak hususlar varsa dinlemek isterim. Bir o kadar da benim de söylemek istediğim birkaç husus var. Sonuçta hepimizi aynı memlekette yaşıyoruz ve birbirimizi önemsiyoruz. Sizler yapmış olduğunuz mesai ile bu şehre katma değer yaratan insanlarsınız. Ülkenin ekonomik lokomotifi inşaat sektörü. Bu anlamda ilçe insanı için inşaat yapmanın bir o kadar da katma değer yaratmanın vermiş olduğu bir potansiyele sahibiz. Bizim için her biriniz çok önemlisiniz. Geçtiğimiz yıl içerisinde sohbet etmiştik bir takım aksaklıklar olduğunu söylemiştiniz elimizden geldiğince giderdik. Ama bir konuda ki kendi öz eleştirimi yapmadan geçemeyeceğim. Bu yıl inşaatlarımızın çevreye karşı yarattığı maalesef kötü görüntü var. Bu konuda çok ciddi önlem almanızı rica etmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bunu derken bizden kaynaklı eksiklikler varsa yaparız. Baştan söyleyeyim ben bu konuyu çok önemsiyorum. Bizim için mimar mühendis müteahhit hepsi önemli ama bunun yanında 55 bin insan da çok önemli” dedi.


Başkan Kargı; “Modern bir kentte yaşıyoruz ve temiz olmaya çalışıyoruz ama gördüğüm bir tablo var ki inşaatların çevresi inşaatların güvenliği konusunda kötü bir tablo var. Ben hangi esnaf gurubu, hangi işadamı gurubu, hangi vatandaş gurubu olursa olsun herkese objektif ve homojen yaklaşmaya çalışıyorum. Sizlerden ricam bu yıl çok daha derli toplu bir inşaat yapma mesaisini hakim kılalım. Cumhuriyet Caddesi Hitit Gıda’nın üstünde bir inşaat var o kadar vahşi bir görüntü var ki. Bu şehrin temizliği için elimden geldiğince çaba sarf ediyorum ama bize bu konuda yardımcı olun. Bu yıl inşaatlardan oluşan bu kötü tabloya müsaade edemeyeceğimi belirtmek istiyorum. Bu memlekette beraber yaşıyorsak hep birlikte çaba göstereceğiz. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyete şimdiden çok teşekkür ediyorum. Toplantımıza katıldığınız ve duyarlılığınız için teşekkür ediyor, el ele vererek fikir birliğiyle Merzifon'umuzu daha güzel bir görünüme kavuşturacağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Merzifon Pusula


Geri Dön