30 / 04 / 2024

Altın alacaklar için son şans! Bu tarihe kadar aldınız aldınız! İşte detaylar!

Altın alacaklar için son şans! Bu tarihe kadar aldınız aldınız! İşte detaylar!

Altın fiyatlarına dair son gelişmeler yakından takip ediliyor. Altın alacaklar için tarih verildi. İşte merak edilen detaylar!



ALTIN İÇİN TARİH VERİLDİ!

Altın fiyatlarına dair bir söylenti ortaya atıldı. Gram altının önümüzdeki günlerde 1.600 TL’yi görebileceği iddia edildi. Günü 1.032 TL’den kapatan gram altını 1.788 dolar ile ons altının peşinden gitmeye karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ABD yıllık enflasyon rakamları tahminleri karşılayamayarak yüzde 8,5 olarak açıklanması piyasaları harekete geçirdi.

Bu durumun üzerine altın fiyatlarına dair önemli bir açıklama yapıldı. Ons altın temmuzdan bu yana ilk defa 1.800 doların üzerine çıkmış oldu. Uzman isimler bu rakamın 1842 dolar hatta 2 bin doları geçebileceği iddia edildi.

Capital.com’da yer alan bir analize göre ons altın bir sonraki direncini 1828 dolar ve daha sonra 1875 dolar seviyelerine çıkacak. Analizde, bu dirençlerin kalıcı kırılması ile 1.900 dolar seviyesinin test edileceği belirtiliyor.

GRAM ALTIN İÇİN BEKLENTİLER YÜKSELİYOR!

Ons tarafında yaşanan bu hareketlilik gram altın için de beklentilerin yükseltiyor. Ons altından destek alan gram altının, içeride dolar/TL kurundan da yukarı yönlü etkileneceği tahminlerini öne çıkarıyor. Dünyaca ünlü banka HSBC, Dolar/TL tahminini 2022 yıl sonu için 17.5’ten 19.5’e, 2023 ikinci çeyrek sonu için de 18.2’den 21’e yükseltmişti.

ARZ TARAFINDA İBRE ALTIN VE GÜMÜŞTEN YANA

Son zamanlarda altın ve gümüş madenciliğinden kaynaklı arz düşme eğilimi göstermektedir. Küresel ölçekte altın madencilik arzı 2016 – 2021 yılları arasında yüzde 7 oranında düşüş kaydedildi. Aynı dönem içinde de gümüş madencilik arzı yüzde 8,5 oranında düşüş gösterdi. 1965 ile 1980 yıllarında: Altın üretimi 2,4 seviyesindeki büyüme oranından 1980 yılında yüzde 1.1 seviyesinde bir büyüme oranına geriledi. Aynı zaman aralığında ons altın fiyatı nominal olarak 35 dolar seviyesinden 800 dolar seviyesine sıçradı.

Ziraat Bankası Bankkart’ı olanlar için açıklandı! Sadece 10 gün kaldı! İşte detaylar!

Bakan Nebati sitem etti! “Akaryakıt indirimleri gazetelerin manşetlerinde yer almıyor”

Böylesi 40 yılda bir gelir! Bu indirim ilaç gibi gelecek! 5 kg toz şeker sadece…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön