08 / 05 / 2024

Altın fiyatları bir anda fırladı! Tahmini tutan İslam Memiş yeni seviyeyi açıkladı

Altın fiyatları bir anda fırladı! Tahmini tutan İslam Memiş yeni seviyeyi açıkladı

Piyasaların merakla beklediği ABD'nin Ekim ayı enflasyon rakamları paylaşıldı. Bu gelişmeden sonra altında ciddi bir tırmanış gelirken İslam Memiş yeni seviyeyi açıkladı. İşte tüm detaylar...



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in borsa, dolar, altın, kripto paradaki beklentileri dikkat çekmişti. TV100'deki köşesinde perşembe günü için uyarıda bulunan Memiş yazdıklarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizmiş ve şunları söylemişti:

"Cuma gününü altının ons fiyatı 1.681 dolar, gümüşün ons fiyatı 20,85 dolar seviyesinden tamamladı. Altının ons fiyatı yüzde 3,20, gümüşün ons fiyatında yüzde 7,09’luk yükseliş yükselişin devamı açısından önemliydi.

Bitcoin yüzde 4,45’lik yükselirken pariteler de yüzde 2 primli kapandı. Dolar endeksi (dxy) 110,65 seviyesine geriledi.

Altı aydır manipüle edilen emtia, pariteler ve kripto paraların bu hafta yükselişini sürdüreceğini öngörüyorum.

PERŞEMBEYE DİKKAT DEMİŞTİ 
Çünkü Perşembe günü ABD enflasyon verisi açıklanacak. Geçen ay yüzde 8,2 açıklanan ABD enflasyon verisi beklentinin üzerinde gelmişti. Perşembe günü yüzde 8 olarak açıklanması bekleniyor. Yurt içi piyasalarda ise Perşembe günü işsizlik verisini takip edeceğiz.

Altın, gümüş, pariteler ve kripto paralarda dip sevilerin görüldüğünü düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçlerde yeni bahaneler ile yükselişler göreceğiz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön