02 / 05 / 2024

Altın fiyatları neden düşüyor? 

Altın fiyatları neden düşüyor? 

Altın fiyatları bu hafta oldukça hareketli geçti. Son haftalarda yükselişe geçen altın fiyatları bu hafta düşüşe geçti. Peki altın fiyatları neden düşüyor? İşte cevabı...



ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Yeni haftaya 1800 dolar seviyesinin üzerinde başlayan ons altın fiyatı, Çin'den gelen zayıf verilerin etkisi ile daha hızlı düşmeye başladı.

Çin'de perakende satışlar ve sanayi üretim verileri düşmeye başladı. İki kritik verinin gerilemesi Öin'de ekonominin daralmasına zemin hazırladı.

Çin'de sıfır Covid politikası kapsamında karantina uygulanırken, talebin yavaşlama kaydetmesi ekonominin resesyona girebileceğine ilikin endişeleri artırdı.

Özellikle son dönemde küresel çapta artan resesyon endişeleri başta altın fiyatları olmak üzere emtia fiyatlarını olumsuz etkiledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön