14 / 05 / 2024

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor :Tufan geliyor! Altın mı, dolar mı? Mantıklı yatırım yapan zengin olur!

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor :Tufan geliyor! Altın mı, dolar mı? Mantıklı yatırım yapan zengin olur!

Altın fiyatlar beş haftanın zirvesine yükseldi. Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik açıklamalar geldi. Yatırımcıların altın mı dolar mı? sorusu üzerine cevap veren Memiş hangi yatırım aracının alınabilir olduğunu bahsetti....



İSLAM MEMİŞ YATIRIMCILARI UYARDI

Dolar mı almalı, altın mı? sorusuna cevap veren İslam Memiş yatırımcıları şu sözlerle uyardı:  “Dolar TL kuru şu anda 14.64 lira seviyesinde. 14.70 lira seviyesinin üzerinde kalıcı olamadığını gözlemliyoruz. 14,58 ile 14,68 lira arasını takip etmeye devam ediyoruz. Euro TL kuru 15,82 lira şu an itibariyle. 15,60 ile 16,10 lira seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. Euro dolar paritesinin 1.08 bandının altına sarktığını gözlemliyoruz. Dolar haftaya değer artışlarıyla başladığı için paritenin biraz daha değer kaybetmeye başladığını gözlemliyoruz. Şu anda 1,0797 seviyesinde” 

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor :Tufan geliyor! Altın mı, dolar mı? Mantıklı yatırım yapan zengin olur!

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Gram altının ikinci direnç seviyesinin üzerinde işlem gördüğünü söyşleyen İslam Memiş şu ifadelere yer verdi: Gram altın TL 934 lira seviyesinde. Ons altın haftaya yükselişle başladı. Enflasyon ve Çin büyüme verileri nedeniyle emtia fiyatlarına biraz daha rağbet olduğunu gözlemliyoruz. Ons altının 1988 dolar seviyesine kadar yükselmesi, gram altının da 2. direnç seviyesi olan 930 liranın üzerine yükselmesine neden oldu. 920 ile 940 lira aralığını bu hafta takip edeceğimi söyleyebilirim. Sterlin dolar paritesi 1,3027 seviyesinde. Düşük seviyede kalmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. Sterlin TL kuru 19,11 lira seviyesinde. Geçen hafta 19 liranın altına sarkmıştı. Tekrar 19 lira seviyesinin üzerine çıktı. Dolar endeksi 100,66 seviyesinden haftaya başladı. 100 bandının üzerinde devam ediyor. Bu da dünyada doların pahalı olduğunu ama içeride sabit kur politikası devam ettiği için yatay seviyede kaldığını gösteriyor."

İslam Memiş ''Mayıs ayında piyasalarda fırtına kopacak'' dedi ve yatırımcıları uyardı. Peki Mayıs ayında altın fiyatları ne olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön