16 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında sürpriz dönemi! Uzman isimler rekor için rakam verdi

Altın fiyatlarında sürpriz dönemi! Uzman isimler rekor için rakam verdi

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Yatırımcıların güvenli limanı altın hızlı yükselişini devam ettiriyor. Uzmanlar altında yeni rekorları işaret ederken, yatırım için doğru zamanı da paylaştı. İşte tüm detaylar...



EŞİNE ZOR RASTLANIR BİR ALIM FIRSATI!
"Altın için 1900 altının test edileceğini düşünmüyorum, aksine hızlı bir toparlanma sürecine girilecektir" diyen yapan uzman isim açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden buralar belki de eşine zor rastlayacağımız bir alım fırsatı sunuyor altın için. Çünkü yıl ortalarında da belirttiğimiz üzere Aralık ayı itibariyle ons altındaki beklentimiz 2250-2350 dolar seviyelerinde. Bu fiyat artışının elbette gram ve çeyrek altına etkisi de olacak."

ALTIN KABINA SIĞMAYACAK NOKTAYA GELDİ
Memiş, "Altın artık kabına sığmayacak noktaya geldi." dedi ve önümüzdeki birkaç günü işaret etti.

ALTIN ALMAK İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜN İDEAL
Uzman isim sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hafta itibariyle sert ataklar görebiliriz. Bu yüzden "Alım için en doğru zaman ne?" sorusuna kesin bir yanıt vermek mümkün olmasa da, önümüzdeki birkaç gün hazırlığa başlamak için ideal gözüküyor."

Ayrıca düğün sezonunun başlamış olmasıyla birlikte altına olan talebin artmış olması da fiyatları yukarı taşıyan etkenler arasında gösteriliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ise global tarafta dolar endeksinin güçlü duruşu ile ons altında kararsız bir seyir izlendiğine dikkay çekti. 

ALIM FIRSATI İÇİN NET RAKAM
Yatırımcılar için doğru zamanı fiyat endeksi üzerinden açıklayan Sarı,  "Teknik olarak; gram altında 1550 - 1650 TL bandının içinde kaldıkça yatay hareketi takip edeceğiz. 1550 TL altında alım fırsatı doğabilir. 1650 TL üzerine ise çıkmak için zorlanabilir. Ons altında ise satış baskısının devam ettiğini unutmayalım. Tüm bunlar gram altında suların bir süre daha dalgalı olmasına yol açabilir." dedi.


Geri Dön