12 / 05 / 2024

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

 Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.



GEÇER'E GÖRE ALTIN DAHA ZİRVEYİ GÖRMEDİ

Altın fiyatlarına dair değerlendirmelerine devam eden uzman isim ons altın fiyatlarındaki yükselişin, dolar kurunda da görüleceğini söyledi. Bu da gram altın fiyatlarına direkt olarak yansıyacak. Altın fiyatları için ise henüz zirvenin görülmediği belirtildi.

Geçer, yaptığı açıklamasında altın fiyatlarındaki yükselişin 2 teme unsuru olduğunu belirtti. Bu noktada ilk işaret ettiği nokta FED oldu. FED’in faiz yükseltme yapmayacağını açık bir şekilde belirtmesi, altın fiyatlarını yükselten etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Uzmanlar 21-22 Mart tarihlerinde yaptığı açıklamaya göre mayıs ayından itibaren 25 puanlık bir faiz artışına gidilecek. Ancak FED faiz artırımının yapılmama ihtimali ile birlikte altın fiyatları ani bir şekilde uçuşa geçecek.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön