05 / 05 / 2024

Altın, konut ve borsada neler olacak?

Altın, konut ve borsada neler olacak?

Altın başta olmak üzere değerli metallerde yükseliş sürecek mi? Borsa neden rekor kırıyor? Yükseliş trendi devam edecek mi? Konutta ve arsada neler olacak? İşte piyasa uzmanı ve analist Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken yorumlar...



ABD'de Tarım dışı istihdam verisinin değerli metallere etkisini değerlendiren piyasa uzmanı ve ekonomist Tunç Şatıroğlu, piyasalarda iyimserliğin arttığını ve piyasanın pozitif bakmak istediğini belirterek altın fiyatlarının söz konusu veri artışının ardından yüzde 3,15 oranında arttığını ve destek seviyesi olan 1628 doların da üzerine çıktığını belirtti. Gümüşün de yükseldiğini yükseliş oranının altınında üstünde gerçekleştiğini ifade eden Şatıroğlu, gümüşte yüzde 7 yükseliş kaydedildiğini söyledi. Altında da gümüşte de yükselişin devam etmesini beklediğini kaydeden Şatıroğlu, altında direnç noktası olan 1727 dolar seviyesinin de üzerine çıkılmasını beklediğini belirtti. Değerli metaller tarafının açıklanan tarım dışı istihdam verisini beğendiğini söyleyen Şatıroğlu, gram altınında arttığını  hareketli ortalamanın üstüne çıktığını kaydetti. Şatıroğlu, "Gram altın hareketli ortalamanın üzerinde. Bir sonraki hedef 1132 TL, gümüşte ise bir sonraki hedef 13.34 seviyeleri" dedi.

"Borsa kritik bir yere doğru gidiyor"

Borsanın yükselmesinde enflasyonun yüksek olmasının etkisi olduğunu belirten Şatıroğlu, TÜİK'e göre dünyadaki en yüksek 5'inci enflasyona ENAG'a göre ise Zimbabve'den sonra dünyadaki en yüksek ikinci enflasyon oranına sahip olduğumuzu bu nedenle de bazı varlıkların yükselmeye devam ettiğini borsadaki yükselişi de bu çerçevede değerlendirmek gerektiğini söyledi. Borsanın kritik bir yere doğru gittiğini ifade eden Şatıroğlu, "Borsa kritik bir yere doğu gidiyor, hemen para kazanmak isteyenlerle doldu bu piyasa. Bu yatırımcılık değil spekülatörlük demek" diye konuştu.

"Konutta fiyat artışları duracak"

Şatıroğlu, konutta satın alan kalmayınca fiyat artışının da durduğunu belirterek, "Eskisi gibi enflasyonun üzerinde getiri sağlamıyor tersine altında kalıyorlar. Konut, gayrimenkul, arsa, dükkan almanızı tavsiye etmiyorum. Son sahibi olacaksanız, oturacaksanız alın. Gayrimenkul için büyük bir kış başlıyor. Eninde sonunda faizler aratacak, kimse konut kredisi kullanamayacak. Seçimden sonra işin şekli değişecek" diye konuştu.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 5 Kasım Cumartesi 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

İslam Memiş'ten sıçrama yapan altınla ilgili bomba tahmin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön