14 / 05 / 2024

Altın mı, dolar mı, euro mu? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın! Temmuz ayında en çok ne kazandıran ve kaybettirenler

Altın mı, dolar mı, euro mu? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın! Temmuz ayında en çok ne kazandıran ve kaybettirenler

Açıklanan TÜİK verilerine göre; temmuz ayında tüketici enflasyonu ile spesifik ele alındığında en yüksek reel getiri % 2, 50 oranında Devlet İç Borçlanma Senetleri'nde oldu. Peki, yatırımcısına en çok kaybettiren emtia ne oldu? İşte detaylar…



ÜÇ VE ALTI AYLIK PERİYOTLARDA EN ÇOK KAYBETTİRENLER

Dolar, üç aylık olarak değerlendirmeye alındığında, TÜFE ile indirgendiğinde % 7,47 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri verirken, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise % 2,64 oranında yatırımcısına kayıp yaşattı. BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde % 16,69, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,04 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olmuş oldu.

Altı aylık gerçekleştirilen değerlendirmeye göre; dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde % 16,10, TÜFE ile indirgendiğinde ise % 1,52 oranıyla yatırımcısına en az kaybettiren yatırım aracı olduğu açıklandı. Aynı zamanda Mevduat faizi (brüt), Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde % 29,41, TÜFE ile indirgendiğinde ise % 17,14 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olmuş oldu.

YILLIK BAZDA EN ÇOK GETİREN DOLAR OLDU

Finansal yatırım araçları yıllık olarak ele alındığında dolar, TÜFE ile indirgendiğinde % 13,06 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri veren yatırım aracı olurken; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise % 16,99 oranında yatırımcısına kayıp yaşattı.

Yıllık yapılan değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçları arasından külçe altın % 19,88, BIST 100 endeksi % 26,20, Euro % 28,38, DİBS % 52,14 ve mevduat faizi (brüt) % 52,47 oranlarında yatırımcısına kayıp yaşattı.

TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın % 9,11 ve BIST 100 endeksi % 0,52 oranında yatırımcısına kazanç sağlarken, Euro % 2,45, DİBS % 34,81 ve mevduat faizi (brüt) % 35,26 oranlarında yatırımcısına kayıp yaşattı.

Altın mı, dolar mı, euro mu? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın! Temmuz ayında en çok ne kazandıran ve kaybettirenler

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 12.31'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,32 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1035 Türk Lirası değerinde.

Volkswagen T-Cross’ta görülmemiş olay! Sadece bir ayda 23 bin lira zam yapıldı! T-Cross 8 Ağustos 2022 fiyat listesi

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön