02 / 05 / 2024

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapalım” şeklindeki soruya deneyimlerinden yararlanarak yanıt verdi. İşte detaylar…



Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaların son derece dalgalı olduğu bu dönemde ayrıntılı öngörülerine tam gaz devam etti. Memiş, altın, gümüş, dolar, euro ve kripto parada Türkiye’yi nelerin beklediğini açıkladı.

Memiş, FED’in kararı ile ters köşe olmamaya dikkat çekerken, “İlk olarak FED'in faiz kararının ardından ters köşe olmamak lazım. Fed kararın sonrası emtia ve kripto paralarda tahmin edilen hareketler gerçekleşmeyebilir. Tam aksine dolarda gevşeme, kripto ve emtialarda yükselme olabilir. O sebep ile bugünkü açıklamaya göre; kısa vadeli panik ile pozisyon almamak lazım” ifadelerini kullanarak emtialar ve kripto para hakkında konuştu.

Memiş, bunların yanı sıra dolara da değinerek, “Dolar 17 lira - 18 lira arasında dolarda devam bekliyorum. Ağustos ayında geriye doğru bir hareket düşünüyorum. Müdahale aynı şekilde gelebilir fakat yılın son çeyreği ayrı bir süreç. Yılın sonu için ise 20 lira - 21 lira gibi bir öngörüm var. Şu anki 17 lira - 18 liranın uygun bir yatırım seviyesi olduğu kanaatinde değilim. Doların bir yatırım aracı olduğunu da düşünmüyorum. Dolardan daha fazla kazandıran yabancı paralar olacağını düşünüyorum.

Şu anda turist sayısında yükseliş olduğu için ülkeye döviz girişi de var. Kurları yukarı doğru çıkartacak bir sebep de şu an yok. 17. 80 lira seviyesini köpük bir fiyatlama olarak öngörüyorum” dedi.

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön