17 / 05 / 2024

Altın ve dolar fiyatlarına ilişkin nokta atışlar yapan ünlü analistten itiraf gibi açıklama: ‘Bu son tren.'

Altın ve dolar fiyatlarına ilişkin nokta atışlar yapan ünlü analistten itiraf gibi açıklama: ‘Bu son tren.'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten kritik ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde uyarı geldi. Memiş, seçimi değil haziran ayını işaret ederek, “Bu son tren. Bu trende büyük sürpriz var” dedi.



“DOLAR KARŞISINDA HER ŞEYİN YÜKSELECEĞİ BİR SÜREÇ”

“Fed, artık faiz artırmayacak. Bilakis faiz indirimini başlatmak için fırsat kolluyor” diyen uzman isim, “Haziran, dolar endeksinin (dxy), düşüşünün start alacağı bir ay olacak. Hedef 92-94 bandı ve gelecek yıl ise 70 seviyesi. Yani, doların (dolar/TL değil) uluslararası piyasalardaki değer kaybından söz ediyorum. Bu da dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir sürecin yaşanacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Altın ve dolar fiyatlarına ilişkin nokta atışlar yapan ünlü analistten itiraf gibi açıklama: ‘Bu son tren.

ONS ALTIN İÇİN 2.250 DOLAR TAHMİNİ

Yatırımcıları haziran sonrası için uyaran Finans Analisti Memiş, “Fakat haziran ayında dolar ile son defa büyük bir vurgun yapacaklar. Başka bir deyişle, altın ve gümüşün ons fiyatı (xau/usd-xag/usd) (gramlar değil) 1.910 dolar, EUR/USD paritesi 1,07, Bitcoin 22.500 dolar seviyelerine inebilir. Son defa altın vuruşu yapacaklar! Ya sonra? Dolar karşısında her şey artacak” dedi. Memiş, ilk hedefte ons altın fiyatının 2.250 dolara yükselebileceğini söyledi.

“HAZİRAN’A KADAR HAZIRLIK YAPILMALI”

Uzman isim, yorumlarına şöyle devam etti:

“Elinde dolar bulunan yatırımcılar için son çıkış. Parite üzerinden bu fırsatı değerlendirmeyen trene binmemiş olacak. Trene binmek için son hafta. Haziran ayına bu hafta hazırlık yapmalı. Dolar karşısında satın alınacak ne varsa haziran ayında alınmalı. Sonra şans olmayacak.”

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!


Geri Dön