16 / 05 / 2024

Altına FED darbesi! Gram altının akıbeti merak ediliyor

Altına FED darbesi! Gram altının akıbeti merak ediliyor

Altın fiyatları Fed toplantısı sonrası düşüşe geçti. Yetkililer faizlerde arttırma sinyali vermesinin ardından yılın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.




Tutanaklarda 50 baz puanlık faiz artışı şimdilik masada yer almazken, sıkılaşmanın bir süre daha devam edeceği mesajı spot piyasada altının 1.824 doların altını test etmesine sebep oldu.

Spot altın, yatırımcıların, Fed’in daha çok faiz yükseltmesini ücretlemesi sebebiyle bu ay gerilemişti. Fed'in son oturum tutanakları, politika yapıcıların enflasyonu tekrar aşağı çekmek için borçlanma maliyetlerinde daha çok yükselişin gerekli olacağını öngördüğünü gösterdi.

Altın, Ocak ayında ABD verilerinin enflasyonun soğuduğuna işaret etmesinin akabine piyasada oluşan Fed’in faiz artış döngüsünün sürat keseceği tahminiyle yükselmişti. Bu dönemde yurt içi piyasada gram altın da art arda rekor kırmıştı.

Fakat Fed sorumlularının ısrarla enflasyonla mücadelenin bitmekten uzak olduğu ve faizlerin uzun zaman yukarıda olacağına ait ikazları ve Çarşamba günü yayımlanan Fed tutanaklarının bu görüşü desteklemesi sonrası değerli metal Şubat ayını düşüşle geçirdi.

ABD’nin daha fazla sıkılaştırma yapma tahmini hem dolar hem de Hazine getirilerinin yükselmesini sağladı.

Altına FED darbesi! Gram altının akıbeti merak ediliyor
Federal Rezerv Sistemi (Fed): Federal Rezerv Sistemi, genellikle "Fed" olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri'nin merkez bankasıdır. Para politikasını yürütmekten, bankaları ve diğer finansal kurumları düzenlemekten ve finansal sistemin istikrarını korumaktan sorumludur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön