29 / 05 / 2024

Altına FED darbesi! Gram altının akıbeti merak ediliyor

Altına FED darbesi! Gram altının akıbeti merak ediliyor

Altın fiyatları Fed toplantısı sonrası düşüşe geçti. Yetkililer faizlerde arttırma sinyali vermesinin ardından yılın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.



Federal hükümet: "Fed", Amerika Birleşik Devletleri federal hükümetinin kısaltması olabilir.

Altın, simgesi "Au" olan kimyasal bir elementtir ve atom numarası 79'dur. Altın, parlak sarı renkte, dövülebilir, yumuşak ve yoğun bir metaldir. İnsanlar binlerce yıldır altını para birimi, süs eşyası ve diğer dekoratif amaçlar için kullanmaktadırlar.

Altına FED darbesi! Gram altının akıbeti merak ediliyor

Altın, dünya çapında bir yatırım aracı olarak da kullanılır ve birçok yatırımcı tarafından çeşitlendirme amaçlı portföylerinde bulundurulur. Altın fiyatları genellikle küresel ekonomik koşullar, siyasi olaylar, jeopolitik riskler ve para politikası kararları gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

Ayrıca, altın genellikle güvenli bir liman olarak görülür ve ekonomik belirsizlik dönemlerinde değer kazanma eğilimi gösterir.

TCMB’den bankalara 700 milyon liralık döviz cezası

Merakla bekleniyordu ve sonunda o gün geldi! Şartları taşıyorsanız hesabınıza 4.337 TL yatacak

Garanti BBVA'dan bomba kampanya! Anında 1000 TL sahibi olabilirsiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön