29 / 04 / 2024

Altında büyük göç başladı! Rüzgar yön değiştiriyor

Altında büyük göç başladı! Rüzgar yön değiştiriyor

Batılı yatırımcının altın alımı düşerken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya ülkelerinde hem sikke hem de mücevherat talebinde artış görülüyor. Mart ayında yaşanan zirvesinden bu yana altın, dolar bazında yüzde 18 değer kaybetti ve bu durum Asyalı alıcıları harekete geçirdi.



Küresel resesyonun gerçekleşeceğine dair tehlike büyüyor olsa da Fed faiz artırımları hızını koruyacak gibi görünüyor. Bu durum ons altın için olumsuz bir zemin oluşturmasının yanında altın piyasalarında ticaretin yönünü de değiştiriyor. Küresel talep dengeleri baştan şekilleniyor; Batı’nın talebi azalırken, Doğu’nun talebinde de artış yaşanıyor.

Uluslararası piyasalarda ise altın fiyatları düştüğünde genellikle Asyalı yatırımcılar devreye girip, bu fiyatlardan yüklü alım yapma eğiliminde olur. Şu sıralar da piyasalar yine bu süreçlerden geçiyor. Mart ayındaki zirvesinden bu yana altın da dolar bazında yüzde 18 değer kaybetti ve bu durum ise Asyalı alıcıları harekete geçirdi. Batılı yatırımcının altın talebi azalırken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya piyasasında hem sikke hem de mücevherat talebinde artış gözlemleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön