03 / 05 / 2024

Altında hareket daha da sertleşecek! Bu tarihlere dikkat!

Altında hareket daha da sertleşecek! Bu tarihlere dikkat!

Finans analisti Hatice Kolçak, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Finans analisti Hatice Kolçak, yaz aylarının rakat geçmeyeceğinin altını çizdi ve yeni zirveleri işaret etti. 



Hafta sonu 965 lira seviyesine geri çekilen altınla ilgili olarak, "Mayıs’ta çok ciddi sıkıntılar geçirdik. Hem dünya hem de yurt içi hareketli geçti. Ben Haziran ayında yukarı yönlü atakların süreceğini düşünüyorum" açıklamasında bulunan Hatice Kolçak, altın ve dolar/TL kurundaki artışların yaz aylarında da süreceğini belirtti. 

Altında hareket daha da sertleşecek! Bu tarihlere dikkat!

TGRT Haber'den Zehra Erdin'in haberine göre; Hatice Kolçak, Haziran ayındaki risklerin altını çizdi ve "Yurt dışında piyasalar ABD istihdam verileri ile şekillenecek. Fed güçlü bir tarım dışı istihdam verilerine güveniyor. Bu yıl toplamda 75 baz puan faiz artırımı yaptı. Fed başkanı 'Güçlü bir sistem var, çabuk toparlanacak' yalanları ile piyasaları kandırıyor ve buna dayanarak güçlü bir faiz artırımı yapmadığını söylüyor. Bu şekilde piyasaları oyalıyor. Önemli olan soru şu: Piyasa resesyonu fiyatladı mı yoksa daha fiyatlayacak mı?" ifadlerini kullandı. 

"Ons altın haftaya 1.860 seviyelerinde başladı. Ons altın Fed’in faiz artırım süreci bu şekilde devam etmesi ve piyasaların bunu fiyatlamasına bağlı olacak" diyen Hatice Kolçak, kendi görüşünün ons altın fiyatının yukarı yönlü hareket edeceğine ilişkin olduğunu belirterek, Fed'in bu faiz yükselişleriyle yüksek enflasyonu engelleyemeceğini dile getirdi. Kolçak, "Bu nedenle enflasyon kalıcı olmaya, ons altın ve ons gümüş de yükselmeye devam edecek" açıklamasında bulundu.

Peki yaz döneminde altın fiyatları kaç lira olacak? İşte yatırımcıların merak ettiği ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön