04 / 05 / 2024

Altında hareket daha da sertleşecek! Bu tarihlere dikkat!

Altında hareket daha da sertleşecek! Bu tarihlere dikkat!

Finans analisti Hatice Kolçak, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Finans analisti Hatice Kolçak, yaz aylarının rakat geçmeyeceğinin altını çizdi ve yeni zirveleri işaret etti. 



HAZİRAN VE TEMMUZ DA RİSKLİ OLACAK

Küresel ve yurt içi verilerinin altın ve dolar kurunu etkileyeceğini vurgulayan Hatice Kolçak, "Bana kalırsa haziran da tıpkı mayıs gibi riskli olacak. Ben hararetli bir haziran ayı bekliyorum. Enflasyon yükselmeye devam ettikçe dolar kısa süreli geri çekilmeler yaşasa da bu sınırlı olacak. İsterdim ki rahat bir yaz ayı geçirelim ama Mayıs sonu bize gösterdi ki haziran ve temmuz ayı zor geçecek" diye konuştu. 

Hatice Kolçak, yaz döneminde doların 17-18 lira seviyelerine ulaşmasını beklediğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Altında hareket daha da sertleşecek! Bu tarihlere dikkat!

"Bugün Dolar/TL kurunu 16,35 ile açıyoruz. Gram altın ise 976 TL seviyelerinde başlıyor. Peki bu haftadaki yön nereye olacak? Bu hafta beklediğimiz en önemli veri enflasyon verileri olacak. 3 Haziran Cuma günü açıklanacak. Son olarak enflasyon yüzde 69,97 olarak açıklandı. Mayıs ayı enflasyonu için 7-8 daha artı bekliyorum. Yani enflasyonu 75-80 arasında bekliyorum. Bu veriler dolar/TL kuru üzerinde etkili olacak."

Küresel altın fiyatları ve dolar/TL kuruna bakıldığında gram altının yukarı yönlü olduğunu vurgulayan Kolçak, 960 TL seviyelerinde olan gram altının sene sonunu beklemeden yaz aylarında 1.000 ile 1.200 rakamlarına ulaşacağını dile getirdi. 

Bitcoin 30 bin doların üzerinde! Şahlanışın habercisi mi yoksa çöküş mü geliyor?

Emekli ve memur Temmuz zammında gözler Cumaya çevrildi! Zam oranı ortaya çıkacak! En düşük maaş kaç lira olacak?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Fahiş kiralar için yeni formül ortaya çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön