03 / 05 / 2024

Altındağ Belediyesi Gagauzya'daki kültür evini restore edecek!

Altındağ Belediyesi Gagauzya'daki kültür evini restore edecek!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada, Gagauzya'daki kültür evini restore edeceklerini söyledi.




Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gagauzya Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah'ı ağırladı. Altındağ Belediyesi'nde yer alan habere göre, Vlah, Altındağ Belediyesi'nin Gagauzya Özerk Yeri'ndeki yatırımları nedeniyle hem Başkan Tiryaki'ye teşekkür etti hem de dostluk mesajları verdi.

Dostluk köprüleri çok sağlam...


Gagauzya'ya kısa süre önce bir kültür merkezi ve yaşlılar için bir huzurevi inşa ettiklerini söyleyen Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak bir kültür evinin de restorasyonunu üstlendiklerini belirtti. Başkan Tiryaki, tarihsel süreç içerisinde Gagauzya ile içli dışlı olduklarına dikkat çekerek, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının ise her geçen gün daha da güçlendiğini de sözlerine ekledi.

Gagauzya Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah ise uzakta olmalarına karşın Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerine gösterdiği samimiyeti derinden hissettiklerini söyledi. Altındağ Belediyesi'nin Gagauzya'da başlattığı projeleri kısa zaman içerisinde tamamladığını söyleyen İrina Vlah, Başkan Tiryaki'ye bir kez daha teşekkürlerini sundu. 


Geri Dön