15 / 05 / 2024

Altındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! Uzman isim açıkladı! Herkesin ağzı açık kaldı

Altındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! Uzman isim açıkladı! Herkesin ağzı açık kaldı

Altındaki düşüşün perde arkasını ünlü Ekonomist Hikmet Bayder açıkladı. İşte altın fiyatlarının düşmesindeki neden...



ALDINDAKİ DÜŞÜŞÜN PERDE ARKASI

Hikmet Bayder, altındaki düşüşün perde arkasını açıkladı. Son zamanlarda en çok merak edilen soru olan altın fiyatları neden düşüyor? cevap buldu. Yatırımcılar duydukları karşısında ağzı açık kalırken, Bayder tek tek açıkladı.

Bayder: ''En son açıklanan verilere baktığımız zaman reel sektörün kısa vadeli döviz pozisyonu 68 milyar doların üstüne çıktı. Yani ihtiyacı olanın 68 milyar dolar döviz rezervi oluştu.

 Altındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! Uzman isim açıkladı! Herkesin ağzı açık kaldı

Son zamanlar da 6 milyar dolar daha artış oldu. Bununla beraber şu anda mevcut ekonomik politika gereği verilen kredilerin daha çok üretimi istihdamı veya doğrudan ihracatı destekleyecek tarzda olması gerekiyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamasını görünce tabi işi sıkı tutması gerekiyordu.

Verilen kredilerde gerçekten kredinin amacına uygun kullanıp kullanılmadığını yakından takip edebilmek ve bu sonucu sağlayabilmek için kredi kullanım limitlerinde belirlenen limitlerin üzerinde nakit varlığı olanlara dövizi olanlara TL kredi kullandırılmayacak. Böylece Türk Lirası kredi kullanmak isteyenler vatandaşlarda bulunması gereken döviz varlığı aşağı çekildi. Bu konuda yoğurdu üfleyerek yiyor.

 Altındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! Uzman isim açıkladı! Herkesin ağzı açık kaldı

Altın ile ilgili kime sorarsanız sorun alacağınız cevap aynıdır. İşin perde arkasını anlatacağım. Birinci konu dolar güçlü. İşte yüksek faiz politikası güdülüyor. Altın fırsat bulamıyor. İşin arka tarafında dövizi hala rezerv para olarak tutma savaşı var.

Ülkeler arası gerginlikler var. Aslında savaş altının lehine ama altın yükselemiyor. Altın fonlarında bir para çıkışı var. Ülkeler sürekli altın almaya başladılar.

Devletler pozisyonlarını değiştiriyor. Türkiye son 6 ay içerisinde altın rezervini arttıran ülke. 60 ton civarında altın almış Türkiye. Bu şu anlama geliyor; Doları biz rezerv olarak tutmak istemiyoruz. Altına geçtik. Bazı fonlar vasıtasıyla altını baskı altında tutarak alanın eli yansın altın almayın dolar alın tarzında hava oluşturulmaya çalışılıyor.'' dedi.

Şu anda herkesin gözününün  küresel dalgalanmalar FED'de olduğunu söyleyen Bayder; '' Amerika Merkez Bankası faiz artırımını ne zaman durdurur tartışmalarına başladılar.

Borsalar hala favori. Yurt içi üretici rakamlarına baktığımız zaman hala fiyatlar yükseliyor. Bu da borsaların lehine durum. Düşük faiz seviyesi de borsalar için bir avantaj.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Altın bugün ne kadar? 22 Ekim 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum
Gram altın 900 lira olur mu? Ünlü ekonomist yanıtladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön