03 / 05 / 2024

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in iflas etmesine giden süreç ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şirketin istifa eden CEO'su Sam Bankman-Fried'ın müşterilere ait 10 milyar doları, gizli bir yazılım kullanarak kendi şirketine aktardığı ortaya çıktı.



Kripto dünyasında adeta deprem etkisi yapan dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX ‘in iflası ile ilgili gelişmeler devam ediyor. İflasa giden sürece dair dudak uçuklatan detaylar da otaya çıkmaya devam ediyor. Reuters haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, FTX'in kurucusu olan ve iflas başvurusuyla birlikte dün istifa ettiğini açıklayan CEO Sam Bankman-Fried'ın, müşterilere ait 10 milyar doları gizli bir yazılım kullanarak FTX'ten kendi işlem şirketi Alameda Research'e transfer ettiği ve bu paranın da büyük bir kısmının ortadan kaybolduğu öğrenildi.

MÜŞTERİLERİN EN AZ 1 MİLYAR DOLARI KAYIP

Habere göre, FTX müşterilerine ait en az 1 milyar dolarlık paranın ortadan yok olduğu konuşuluyor. Yok olan miktar için bir kaynak 1,7 milyar dolar rakamını verirken, bir diğer kaynak bu miktarın 1 ile 2 milyar dolar arasında olduğunu iddia etti.

İSTİFA EDEN CEO, PARA KAÇIRMA İDDİALARINI YALANLADI

FTX'in müşteri fonlarını Alameda'ya aktardığı biliyordu ancak ortadan kaybolan fonlar ilk kez gündeme geldi. 30 yaşındaki Bankman-Fried'ın geçen hafta pazar günü şirketin üst düzey yetkilileriyle finansal duruma ilişkin bilgileri paylaştığı ifade edildi. Reuters'a yazılı mesaj gönderen Bankman-Fried, "gizlice para transferi" iddiasını yalanladı ve durumun bir yanlış anlama olduğunu iddia etti. FTX ve Alameda ise konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön