17 / 05 / 2024

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in iflas etmesine giden süreç ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şirketin istifa eden CEO'su Sam Bankman-Fried'ın müşterilere ait 10 milyar doları, gizli bir yazılım kullanarak kendi şirketine aktardığı ortaya çıktı.



GİZLİ BİR YAZILIM TRANSFER ETMİŞ

Reuters, FTX'in hukuk ve finans ekiplerinin incelemesinde Bankman-Fried'in muhasebe sisteminde "arka kapı" olarak bilinen bir yazılım kullandığını yazdı. Bu "arka kapı" yazılım sayesinde denetçiler fark etmeden şirketin mali kayıtları değiştirilebiliyor. 10 milyar dolarlık gizli transfer de muhtemelen bu yazılım sayesinde yapıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Reuters'ın bir kaynağa dayandırdığı habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), FTX'in müşteri fonlarını yönetmesi ve kripto kredi çalışmalarıyla ilgili soruşturma yürütüyor.

Her 100 liralık borcun 48 lirası faize gidecek!

Asgari ücret 14 bin lira olacak! Bunu duyanın ağzı bir karış açık kalıyor!  

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön