Altın & Gümüş

Altından sonra gümüşe hücum! Ons gümüş 25 dolara ulaştı!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan gerilim gümüş fiyatlarını uçurdu. Yatırımcılar piyasalarda riskten kaçmak için gümüşe yönelmeye başladı. Ons gümüş son zamanların zirvesine ulaştı. İşte ayrıntılar...Yatırımcılar piyasalarda riskten kaçmak için gümüşe yönelmeye başladı

Rusya Ukrayna arasında yaşanan gerilim gümüş fiyatlarını uçurdu. Yatırımcılar piyasalarda riskten kaçmak için gümüşe yönelmeye başladı. Ons gümüş son zamnalrın zirvesine ulaştı. İşte ayrıntılar...

Rusya Ukrayna arasında yaşanan gerilim gümüş fiyatlarını uçurdu. Yatırımcılar piyasalarda riskten kaçmak için gümüşe yönelmeye başladı. Ons gümüş son zamanaların zirvesine ulaştı. Ons gümüş 25 doları aştmış olarak kalıcı olmaya çalışıyor.

Piyasalarda meydana gelen enflasyonist baskılar ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim değerli metalleri riskli varlıklara karşı daha cazip kılmaya başladı.

Yatırımcılar kriptopara veya hisse senedi  gibi nispeten daha riskli varlıklara yatırım yapmaktan kaçınıp değerli metallere yönelmesiyle ons gümüş yükselişe geçmeye başladı.

Borsa Gündem'de yer alan habere göre, WaveTrack International’ın kurucu ortaklarından analist Peter Goodburn, gümüşte büyük bir devalüasyon meydana geldiğini ve gümüşün önümüzdeki 10 sene boyunca altından daha iyi performans sağlayacağını ileri sürüyor. Tahminlerini Elliott dalgası modeliyle açıklayan analist, güçlü direnç seviyelerini aşmaya çalışan gümüşün, 2022'nin ikinci yarısında yükselecek enflasyon baskısı sebebiyle artacağını tahmin ediyor. Gümüş fiyatlarının ons başına 25 doları aşmasını bekleyen Goodburn, 2022'nın ortalarında ise 34-37 dolar ons seviyelerinin görülebileceği iddiasında bulunyor. 

'Gümüş, 10 yılda altından daha iyi performans gösterecek'

Durumu değerlendiren analist şunları ifade ediyor: "Bu ciddi bir devalüasyon demek. Şu an rasyo 80’e yakın bir seviyede. Bu önemli bir alım fırsatı anlamına geliyor. Enflasyon baskıları altına da destek verecek. Ancak gümüşün gelecek 10 yılda altından daha iyi performans göstermesini bekliyorum."

Gümüş bugün neden düştü? İşte 25 Şubat 2022 gümüş fiyatı!

Gümüş yatırımcıları müjde! Kazanan siz oldunuz!