04 / 05 / 2024

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Yastık altı altınların sisteme kazandırılması için yeni sistem geliyor. Söz konusu sistemde rafineri, kuyumcu ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulmuş olacak.



Konu ile ilgili olarak açıklanan detaylara göre, vatandaşlar kuyumcular üzerinden ziynet, meskuk, işlenmiş ve hurda gibi fiziki altınlarını dilerse sisteme aktaracak dilerse de söz konusu sistemden çekebilecek. 

Konu ile ilgili olarak rafineri, kuyumcu ve banka arasında üçlü bir mutabakat ya da teyit sistemi oluşturulmuş olacak. Vatandaş söz konusu fiziki altınını teslim ettiğinde de eğer isterse bankalardaki altın hesaplarına isterse de teslim ettiği altının Türk lirası karşılığının TL cinsi hesaplarına aktarımını isteyebilecek.

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Söz konusu finansal sisteme bu yöntemle kazandırılmış olan fiziki altın, kuyumcular tarafından rafineriye teslim edilmiş olacak. Böylece de rafineri tarafından da rafinajı gerçekleştirilmiş olan altınşar bankaya iletilecek. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, vatandaş altının değerini korurken hem de aynı anda Türk Lirası cinsi kazanç sağlamış olacak. Yani hali hazırdaki altına ilişkin hesap türlerine ek olarak yeni hesap türleri üzerinde de bankalar tarafından çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ayrıca bunlar dışında bankalar tarafından finansal sisteme kazandırılmış olan altınlar karşılığında hesap sahibine diğer bankacılık ürünlerinde kredi faiz oranı indirimi gibi çeşitli bazı avantajlar sağlanmasına yönelik çalışmalar da yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön