03 / 05 / 2024

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Yastık altı altınların sisteme kazandırılması için yeni sistem geliyor. Söz konusu sistemde rafineri, kuyumcu ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulmuş olacak.



"Çeyrek Hesabı" uygulaması nedir?

Son günlerde sık sık gündeme gelen yeni sisteme ek olarak kişilerin darphane üretimi ziynet altın tasarruflarına özel olarak kamu bankalarında ve katılım bankalarında doğrudan çeyrek hesabı açma uygulaması ile ilgili detaylar da merak ediliyor ve araştırılıyor. Merakla beklenen çeyrek hesabı açma uygulaması 1 Mart 2022 tarihinden itibaren başlayacak.

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Merak edilen uygulamaya gelirsek bir kişi eğer toplamda 10 çeyrek altını banka şubesine götürürse açtığı altın hesabının bakiyesini çeyrek altın cinsinden izleyebilecek. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, bu çeyrek altın hesaplarında belirlenen biçimlerde değerlendirildikten sonra hesabındaki altını çekebilecek. Söz konusu uygulama 15 Mart 2022 tarihinde itibaren uygulamaya alınacak.

1500'ün üzerinde kuyumcunun sisteme dahil olması beklenen uygulamada bankalar her kentte en az bir şubesini bu sistemle ilişkilendirmiş olacak. 

Altın yatırımcıları dikkat! Analistler açıkladı! Altın fiyatları haftaya bu seviyeleri...

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön