26 / 07 / 2024

Altının nabzını tutan adamdan flaş açıklama! Altın bu noktada pik yapacak

Altının nabzını tutan adamdan flaş açıklama! Altın bu noktada pik yapacak

ABD istihdam verileri ve bankacılık sektöründe görülen gelişmeler gram altın ücretlerinin da etkilemeyi sürdürüyor. 1.100 TL olarak görülen gram altın ücreti 1.145 seviyelerine çıkarken yatırımcılar da uzmanların açıklamalarının detaylarını araştırıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


PİYASA FİYATLARINI ONS ALTIN BELİRLİYOR

Uzmanlar aracılığı ile yapılan yorumlar dikkat çekerken altın ve para piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altın ücretlerinde dolar ve TL'den ziyade ons Altın ücretlerinin daha belirleyici olduğunun altını çizdi. FED vesilesi ile alınan faiz kararlarının Piyasayı ücretlendirdiğini ifade eden Yıldırımtürk, iç piyasada seçim sürecine odaklı bir seyir izlendiğini dile getirdi. Dolar ücretlerinin TL'ye göre daha durağan olduğunu söyleyen uzman isim, gram altın ücretlerinin ons altına hareketle ön planda olduğunu söyledi. Yıldırımtürk, “Vatandaşın dövizden ziyade altına daha çok itibar ettiğini görüyoruz. Gram altın ücretlerinde önümüzdeki günlerde 1250 TL seviyesinin geçileceğini düşünüyorum.” dedi.

Altının nabzını tutan adamdan flaş açıklama! Altın bu noktada pik yapacak

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON VİRAJ

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, 14 Mart 2023 tarihinde açıklanan ABD TÜFE verilerini işaret ederek, Şubat ayında görülen rakamların %5,9 olduğunu ifade etti. Son açıklanan veriler bağlamında beklentinin daha çok olduğunu aktaran Yağbasan, bu ücretlerin kısa vadede veriler için beklentiyi aşabileceğini söyledi. Ortaya çıkan senaryonun Altın ücretlerinde kısa vadede İyi olmayacağını sötleyen Yağbasan, orta ve uzun vadede senenin ikinci yarısı itibari ile 2000 dolar seviyelerinde rakamların görülebileceğini ifade etti. 
Yağbasan, “Ons altında 2000 dolar ön görüsüne destek olursa, gram altında da 1250-1300 TL seviyesinde doğru bir hareketlilik, senenin ikinci yarısından itibaren bizi bekliyor olabilir.” sözlerine dile getirdi.


Geri Dön