02 / 05 / 2024

Altınok Öz Yakutlar Sitesi sakinleriyle bir araya geldi!

Altınok Öz Yakutlar Sitesi sakinleriyle bir araya geldi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Petrol İş Mahallesi’nde bulunan Yakutlar Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Öz, Yakutlar Sitesi’nin dönüşümle ilgili sorularını da yanıtladı.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Petrol İş Mahallesi’nde bulunan Yakutlar Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Site sakinlerine deprem dönüşümünü anlatan Başkan Altınok Öz, beş yılda Kartal Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları da örnekleriyle vatandaşlarla paylaştı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yakutlar Sitesi’nin dönüşümle ilgili sorularını da yanıtladı. 


 

“Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” kitabı dönüşüme ışık tutacak


 


Göreve geldiği günden beri vatandaşlarla yapmış oldukları toplantıları kayıt altına aldıklarını belirten, gelecekte her kesime bu konu ile ilgili başvuracakları bir kaynak bıraktıklarını ifade etti. “Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” adını verdikleri kitabı hazırladıklarını söyleyen Başkan Altınok Öz, “2009 yılından bugüne kadar bütün kentsel dönüşüm toplantılarımızı kayıt altına alıyorduk ve bu toplantılardaki konuşmalarımızı deşifre ettirdik. Bu toplantılarda biz ne söylemişiz, vatandaş ne söylemiş, daha sonraki toplantılarda biz ne söylemişiz, vatandaş ne söylemiş? Yani anlayışta, düşüncede bir değişim var mı? Biz doğru anlatabilmiş miyiz? Onlar doğru algılamış ve doğru isteğe doğru yönelmiş mi? Bunları ortaya koyalım istedik. Şehir plancıları ve yerel yöneticiler, ellerinde başvuracakları bir kitap olsun istediler. Bu doğrultuda  ‘Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin’ adını verdiğimiz ve dönüşüme ışık tutacak bir kitap çıkardık.” dedi.


 


“Yaşam Hakkı için İmar transferini Hayata Geçirdik”


 


Kartal’da dönüşümün sağlıklı ve güvenli olabilmesi için önce vatandaşlara tapularını verdiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Kartal’da dönüşümün sorunsuz yaşanması için önce vatandaşların tapularını verdik. Önce tapu sonra yapı anlayışıyla yaşam hakkı için imar transferini ortaya koyduk. Dönüşüm her türlü şeklini Kartal’da uyguladık. Dönüşebilecek sitelerin nasıl dönüşebileceklerine yardımcı olduk. Belediyemizin resmi internet sitesine “Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı”nı koyarak vatandaşlarımıza bu konuda destek olduk. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kurarak vatandaşlarımızın dönüşümü için her konuda onlara yardımcı olmaya çalıştık” diye konuştu. 


 


“Kartallı Kazım Meydanı’nı yaptık”


 


Petrol İş Mahallesi’ne yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Altınok Öz, “Kartal’da bir ilçenin meydanlarıyla sosyalleşeceğini savunarak 2011 yılında 8 bin dönümlük alana Kartallı Kazım Meydanı’nı yaptık, Kartallı Kazım’ın heykelini parka koyduk. Kartal genelinde yeşil alanlarımızı ikiye katladık. Güneş enerjili aydınlatma sistemi ve otomatik sulama sistemini hayata geçirdik ve tasarruf sağladık. Mevlana Camii’ne bakım ve onarım çalışması yaptık, caminin bahçesindeki ağaçları budayarak vatandaşlarımız için masa ve bankların montajlarını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin rahat ve güvenli bir ortamda eğitim almaları sağlamak için elimizden geleni yaptık. Teğmen Burak İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Süleyman Demirel Lisesi’nde bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Bu okullarımızın yanı sıra Şehit Hüseyin Ağırman Endüstri Meslek Lisesi, Kartal Endüstri Meslek Lisesi’nde çevre düzenlemeleri yaptık. Bazı okullarımıza çocuk oyun takımlarını kurduk, bankların montajını gerçekleştirdik.” dedi.



Geri Dön