03 / 05 / 2024

Altınok Öz, Kaper Sitesi sakinleriyle buluştu!

Altınok Öz, Kaper Sitesi sakinleriyle buluştu!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel dönüşüm konusunda halkı; bilinçlendirmek, çözüm üretmek ve sorularını yanıtlamak üzere 2009'dan bu yana gerçekleştirdiği site toplantılarına devam ediyor.




Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel dönüşüm konusunda halkı; bilinçlendirmek, çözüm üretmek ve sorularını yanıtlamak üzere 2009'dan bu yana gerçekleştirdiği site toplantılarına devam ediyor. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda bu kez Kaper Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ali Apaydın, Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm Müdürü Nuran Keriş ile çok sayıda site sakini katıldı.


“30 bin 306 kişiyi deprem dönüşüm ile kurtardık”


Toplantıda Kaper Sitesi sakinlerine, dönüşümde gelinen nokta ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, site sakinlerinin sorularını da yanıtladı. Sözlerine Deprem ve Yerinde Dönüşümü en iyi yapan belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu söyleyerek başlayan Başkan Altınok Öz sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem ve Yerinde Dönüşümde Türkiye’ye ye örnek bir belediyeyiz. Dönüşümün önünü açalım. Kavga etmeden, komşuluk haklarını gözeterek anlaşın. Ufak hesapların peşine düşmeyin; çünkü kefenin cebi yok. Hep birbirinizin yüzüne bakacaksınız, yarın öbürgün birbirinize selam veremeyecek duruma gelmeyin. Kartal Belediyesi olarak sitemizde de yer alan tüm kesimlerin haklarını koruyan sözleşme hazırladık. Bu sözleşmeyi inceleyin, yüzdenizi yazın ve imzalayın. Hiç korkmayın. Hazırladığımız bu sözleşme Türkiye’ye örnek oldu. Başta bakanlık olmak üzere hiçbir belediye, hak sahiplerinin haklarını koruyan böyle bir sözleşme hazırlayamadı. Bizim sözleşmemiz Türkiye’de herkes tarafından incelenip örnek alınıyor. 2009 yılından bu yana, olası bir deprem gerçekleştiği takdirde hayatını kaybedecek olan 30 bin 306 kişiyi deprem dönüşüm ile kurtardık. Kartal, sağlıklı ve güzel bir kent olacak. Kartal; gecesiyle, gündüzüyle, konumuyla güzel bir kent. Dönüşümle daha da güzel olacak. Boşuna demiyorum Kartal’ı Seviyorum diye. Sizler anlaşabilirseniz her şey yoluna girer.” 



Kartal Belediyesi



Haber Gazetem İstanbul'da şöyle yer aldı


 KARTAL Belediye Başkanı Alınok Öz, kentsel dönüşüm konusunda halkı: bilinçlendirmek. çözüm Üretmek ve sorularını yanıtlamak üzere 2009'dan bu yana gerçekleştirdiği site toplantılarına devam ediyor. Başkan Altınok Öz. Kartal Belediyesi Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda bu kez Kaper Sitesi sakinleri ile hır araya geldi. Toplantıda Kaper Sitesi sakinlerine, dönüşümde gelinen nokta ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Öz, site sakinlerinin sorularını da yanıtladı. Dönüşümü en iyi yapan belediyemin Kartal olduğunu söyleyerek başlayan öz. "Deprem ve Yerinde Dönüşümde Türkiye'ye örnek bir belediyeyiz. Dönüşümün önünü açalım. Kavga etmeden, komşuluk haklarını gözeterek anlaşın. Ulak hesapların peşine düşmeyin; çünkü kefenin cebi yok" dedi. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön