29 / 04 / 2024

Aman dikkat! Kripto paralara yatırım yaparken sakın tuzağa düşmeyin!

Aman dikkat! Kripto paralara yatırım yaparken sakın tuzağa düşmeyin!

Uzun bir aranın ardından yeniden yükseliş ivmesini yakalayan kripto paralar, yatırımcılarını da heyecanlandırdı. Şimdi herkes bu yükselişin kalıcı olup olmadığını sorguluyor ancak yatırım yaparken mağdur olmamak için uzmanların bazı uyarıları var.



Uluslararası piyasalarda kripto paralara olan güvenin sarsılması ve volatil hareketler nedeniyle yatırımcılar kaçarken, kalan yatırımcılar ise büyük zarara uğradı. 1 trilyon doların altında düşen hacim uzun süre yatırımcı gelmesine engel olurken, Bitcoin uzun bir müddet 15-16 bin dolar seviyelerinde işlem gördü.

Bitcoin 2021 yılı Kasım ayında 69 bin dolarla tarihi yüksek seviyesine ulaştıktan sonra hızlı bir düşüş trendine girmişti. Bitcoin ile birlikte geçtiğimiz yıllarda diğer kripto para birimleri de hızla geriledi.

Aman dikkat! Kripto paralara yatırım yaparken sakın tuzağa düşmeyin!

Bigpara.com’un haberine göre, kripto para piyasaları uzun sürenin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. Uzun bir aradan sonra 19 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin yatırımcılarını da heyecanlandırdı.  Ethereum da bin 200 dolar seviyelerinden bin 400 dolar seviyelerine yükselerek yatırımcılarına yüzde 17 civarında kazanç sağladı.  Ethereum da kısa sürede yüzde 17 civarında kazandırdı.

TUZAKLARA ALDANMAYIN!

Peki, bundan sonraki dönemde yatırımcılar kripto paralara yatırım yaparken nelere dikkat etmeli? Haberde, kripto para piyasasında şu sıralar her düşüşten sonra boğa tuzaklarının görüldüğüne işaret edilerek, “Boğalar hafif alımlar yapmak suretiyle piyasaları artıda tutmaya çalışıp diğer yatırımcıların yükseliş olacağına inanmasını sağlıyor. Ardından boğalar yüzde 7-10 civarında karları elde edince satış emri vererek ellerindeki kripto varlıkları boşaltıyor. Bu yüzden küçük yatırımcıların parası pula dönüyor” uyarısına yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön