29 / 04 / 2024

Borsaya yatırım yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ aman dikkat!

Borsaya yatırım yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ aman dikkat!

Borsa son zamanların en gözde yatırım aracı ancak yatırım yaparken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uzmanların çok önemli uyarıları var. Özellikle de konusuna hakim olmayan, sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ karşı dikkatli olunması öneriliyor.



Borsada her dönemin ayrı bir hikayesi bulunuyor. Temeli güçlü ve hikayesi olan hisse senetlerine yatırım yapanların orta ve uzun vadede her zaman kazandığı belirtiliyor. Borsa çevreleri, yatırımcıların mağdur olmaması için uzman aracı kurumlar veya portföy şirketleriyle çalışmasının çok önemli olduğu görüşünde.

Aracı kurum İnfo Yatırım, Denizli’de düzenlediği yatırımcı buluşmalarında pay piyasalarına yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yatırımcı buluşmasına; İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, Satış ve Pazarlama Direktörü Sertaç Ekeke, Yatırım Stratejisti Çağlar Toros ve Yunus Şahin katıldı. Etkinlikte sermaye piyasalarında 33 yıllık deneyime sahip olduklarının altını çizen Tarkan Akgül, banka iştiraki olmayan aracı kurumlar arasında açık ara ilk sırada yer aldıklarını vurguladı. Akgül, 16 ilde 29 irtibat bürosuna ulaştıklarını belirterek bu sayının artmaya devam edeceğini söyledi.

YATIRIMCI SAYISI ARTIYOR

Borsaya yatırım yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ aman dikkat!

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz da yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ortamında yatırım yapmanın inceliklerine işaret etti. Yılmaz, son dönemde halka arz edilen şirketlerin sayılarındaki artışın yatırımcı sayısında da rekorları beraberinde getirdiğini vurgulayarak 2023 Eylül sonu itibarıyla pay piyasasındaki yatırımcı sayısının 7,8 milyona yükseldiğini söyledi.

 İLGİ DEVAM EDECEK

 İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Sertaç Ekeke de enflasyonun ve genel konjonktürün getirdiği bu ortamın hem şirketlerde büyümeyi hem de borsaya ilgiyi devam ettireceğini kaydederken, borsanın 12 bin potansiyeli taşıdığını ve 400 dolara doğru bir hareketlenme beklediklerini ileri sürdü. Ekeke, endeksteki düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgularken, temeli, güçlü hikâyesi olan hisse senetlerini orta uzun vade taşımanın bu dönemin ana stratejisi olması tavsiyesinde bulundu.

HALKA ARZLAR ARTIYOR

2021 yılında 52, geçen yıl 40 şirketin halka arz edildiğini hatırlatan İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros ise 2023’te ise şu ana kadar 38 şirketin halka arzının SPK tarafından onaylandığını, böylece 2021’de halka açık olan şirket sayısının 436 iken Eylül 2023 itibariyle bu sayının 523’e yükseldiğini aktardı. Halka arzlarla birlikte pay piyasasında yatırımcı sayısının da neredeyse 8 milyonun üstüne çıktığını kaydeden Toros, getiri potansiyelleri nedeniyle halka arzların ön plana çıktığını, bunun da yatırımcı sayısını artırdığını ifade etti. Toros, risksiz getirilerin enflasyon karşısında yetersiz kalması sonrasında alternatif getiri arayışı nedeniyle borsanın üst sıralarda yer almaya devam ettiğinin altını çizerek, “Geçen yılın en az kazandıran sektörlerinden olan sigortacılık, bu yılın en çok kazandıran sektör grubu.  Ulaştırma sektörü de şu anda BİST100 endeksinin yılbaşından bu yana getirisinin üzerinde. Her dönemin hikayesi ayrı. Önemli olan yatırımcılar için yol gösterici uzman aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri kurumlar. Sosyal medyada kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden sözde uzmanların tavsiyeleriyle adım atmak büyük hata olur” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön