18 / 05 / 2024

Aman dikkat! SGK'da birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı hemen kontrol edin!

Aman dikkat! SGK'da birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı hemen kontrol edin!

SGK belirli koşulları sağlayan vatandaşlara toplu para ödemesi yapmaya başladı ve bu ödemeler 40.000 TL bedeline olacak. Başvuru yapabilen herkes bu ödemeden yararlanabilir. Ayrıntılı bilgi ve şartlar haberimizde.



Bunun için ise ilk olarak e-devlet kapısı üstünden kontrol işlemlerini bitirmeniz gerekiyor. Emeklilik hakkını elde edemeyen vatandaşların sigorta primi ödemeleri SGK'da birikiyor ve emeklilik yaşı geldiğinde toplu olarak geri alınabiliyor. Bu uygulama vesilesi ile bayram olmadan biraz da olsa rahatlayabilirsiniz.

SGK aracılığı ile yapılan açıklamada da vurgulandığı gibi, birikmiş paraların vaktinde talep edilmesi önem taşıyor. Çünkü vaktinde istenmeyen paralar silinebiliyor.

Aman dikkat! SGK da birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı hemen kontrol edin!

Bu sebeple, vatandaşların e-devlet kapısı üstünden kontrol işlemlerini yaparak, birikmiş paralarını talep etmeleri lazım. Talep formunda IBAN numarası belirtmeleri durumunda, SGK'da biriken paranın hesaplarına geçirilmesi sağlanacak.

Emekli olamayanlar ya da SGK'da biriken parası olduğunu düşünen vatandaşlar, talep formu oluşturarak haklarını alabilirler. Ayrıntılı bilgi için SGK'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Sigorta girişi 1999-2000-2001 ise bu habere hemen bakın! Emekli olma şansını kaçırmayın

2023 Aile destek ödemesi yatacak mı, ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi zaman bitiyor?

Ayçiçek yağında fiyatlar dip yaptı! Carrefour'da fiyatları görenin aklı başından gitti

Geri Dön