10 / 05 / 2024

''Aman temkinli olun'' uyarısı! Gram altın yükseliyor yükselmesine ama risk var! Yatırımcılar çok acil bakın

''Aman temkinli olun'' uyarısı! Gram altın yükseliyor yükselmesine ama risk var! Yatırımcılar çok acil bakın

Altın fiyatları sert düşüş sonrasında en hızlı yükselişini test etti. Gram altın yükseliyor yükselmesine ama hala risklerin olduğu belirtilerek yatırımcılar için ''aman temkinli olun'' uyarısı geldi. 



ALTIN YÜKSELİYOR

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya altın fiyatlarının yükselişi ile  ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. 

ABD imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalmasından dolayı ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarında güvercin tutuma geçer beklentisini yarattığına değinen Çetinkaya: '' Bu yüzden zayıflayan dolar karşısında başta altın olmak üzere tüm emtialar olumlu yönde hareket etti. Riskli varlıklara yönelik iştahın artması; altında önemli bir tepki yükselişini beraberinde getirdi.'' ifadesini kullandı.

 Aman temkinli olun uyarısı! Gram altın yükseliyor yükselmesine ama risk var! Yatırımcılar çok acil bakın
KASIM AYINA DİKKAT!

Fed kasım ayında faiz kararını açıklayacak. Kasım ayı altın ve emtia fiyatları için kritik olacağına işaret eden Çetinkaya, Fed'in şahin tutumunu devam ettirmesi halinde altın fiyatlarında yükselişlerin devamının gelmeme ihtimaline değindi. 

Fed'in 100 ve üzerin faiz kararının doları güçlendişrerek altın fiyatlarının düşmesine neden olur. Çetinkaya; ''Güçkü faiz güçlü dolar demek''diyerek doların artması ile altın fiyatları tekrar baskı altına girebileceğine işaret etti. 


Geri Dön