29 / 04 / 2024

Amazon'un çiçekçisi Emre Aydın kira gurusu oldu!

Amazon'un çiçekçisi Emre Aydın kira gurusu oldu!

ABD'li elektronik ticaret devi Amazon.com'un geçen yıl aralıkta Türkiye'nin en büyük online çiçek dükkânı Çiçeksepeti.com'a azınlık ortak olarak girmesi çok ses getirmişti. Çiçek Sepeti'nin kurucusu Emre Aydın şimdi de farklı bir internet yatırımı için dü



Bu ay 'Kiraguru Bilgi Teknolojileri' adlı bir şirket kuran Aydın'ın ortakları arasında Türkiye'nin en ünlü pedagoglarından Prof. Dr. Norma Razon ve eşi Selim Razon da var. Şirketin adı 'kira' ve kendi alanında çok bilgili, pir anlamlarına gelen 'guru' kelimelerinden geliyor. Şirket ortakları henüz yeni işle ilgili bilgi vermek istemiyor. Emre Aydın bu girişimde yabancı ortaklarının yer almadığı ve şahsi bir girişimi olduğu mesajını vermekle yetiniyor. kiraguru.com adlı sitelerini test amaçlı olarak kullanıma açan ortaklar, ağırlıklı olarak günlük olarak gayrimenkullerini kiralamak isteyenlerin ilanlarına yer verecek. Buna göre örneğin Büyükada'daki evini 20 gün süreyle kiraya vermek isteyen bir kişi günlük istediği ücretle birlikte siteye ilan verecek. Kiraguru şirketi kiracıdan yüzde 9, ilan Sahibinden yüzde 3 hizmet bedeli alacak. İlan verenler sonra iade etmek üzere kiracılardan depozito da isteyebilecek. 100 bin lira sermayeli yeni şirketin yönetim kurulu başkanı Prof. Norma Razon olurken, başkan yardımcılığına ise Emre Aydın getirildi.

22 milyar TL’lik pazar!

Emre Aydın ilk olarak Çiçek Sepeti'ne Belçika merkezli yatırım fonu Hummingbird (Arıkuşu) Ventures'ın azınlık ortak alarak gündeme gelmişti. Ardından geçen yıl Amazon.com ortaklar arasına katılmıştı.

Türkiye'deki genç nüfus ve kredi kartı kullanımındaki artış internet üzerinden ticarete yatırım yapmayı cazip kılıyor. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre 2011’de yerli kredi kartları ile yerli ve yabancı sitelerde toplam 22 milyar TL tutarında e-ticaret işlemi gerçekleştirildi 2011 yılında e-ticaret cirosu 2010'a göre yüzde 57 artış gösterdi. Bu arada Emre Aydın hediyelik meyve sepetleri yapan Frutation'ın Türkiye satış haklarının da sahibi.

Kurtlar Vadisi’nden belgeselci çıkıyor  
2003 yılından beri dizileri ve filmleriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Kurtlar Vadisi'ni yaratan Şaşmaz kardeşlerin en genç üyesi Zübeyir Şaşmaz rotayı bağımsız filmlere ve belgesellere çevirdi. Dizisin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz (Polat Alemdar) en büyük kardeş, yapımcı Raci Şaşmaz ortanca ve 'Kurtlar Vadisi Filistin' ile Muro filmindeki yönetmenliğiyle dikkat çeken Zübeyir Şaşmaz ise en küçük kardeş.

Zübeyir Şaşmaz 'ZS Film Sinema Prodüksiyon' adlı 50 bin lira sermayeli bir şirket kurdu. Kurtlar Vadisi'nin yapım şirketinin Pana Film olması dolayısıyla Zübeyir Şaşmaz’ın yeni bir yapım şirketiyle ortaya çıkması dikkat çekti. ZS Film'de Şaşmaz’ın ortağı olan avukat Faruk Çetinkaya, ekipte bir kopma olmadığını şirketin Pana bünyesinde yer alacağını söylüyor. Çetinkaya, “Yeni şirket Kurtlar Vadisi dışındaki belgesellere ve filmlere yönelik olacak. Ancak henüz ilk projemiz belli değil” diyor.

Holding haline gelen Pana bünyesinde film ve reklam şirketlerinin dışında 'Nova Masif Ürünleri' adlı bir kereste şirketi de var. Raci Şaşmaz bir süre önce 'Aysan Çelik Makine Sanayi' adlı bir şirket kurarak sanayiye de adım atmıştı.   

SERKAN ARMAN/Milliyet


Geri Dön