29 / 04 / 2024

Amerika'da ödenmemiş kira borçları giderek artıyor!

Amerika'da ödenmemiş kira borçları giderek artıyor!

Amerika çapında ödenmemiş kira faturaları giderek artıyor. Federal hükümet ve bazı eyaletlerse kira ödemelerini yapamayan ailelerin evlerinden tahliye edilmelerini engellemek için bazı çalışmalar yapmıştı, fakat borçlar hala artışta.



ABD Kongresi, Kovid-19 salgınının patlak verdiği ilk dönem olan Mart ve Nisan aylarında partilerüstü bir anlaşmayla ailelere, şirketlere ve işsizlere 3 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketi sunmuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre; bu paranın büyük çoğunluğu harcandı. Ülkede 8 milyondan fazla kişi hala işsiz durumda. Federal hükümetin sağladığı haftada 600 dolarlık işsizlik yardımının süresi ise Temmuz ayında sona erdi. Milyonlarca kişinin işsiz kaldığı Kovid-19 döneminde işverenler, ülkenin ekonomik toparlanmasına ilişkin belirsizliğin sürmesi sebebiyle binlerce kişiyi işten çıkarmayı sürdürüyor. 

ABD’de çocuklu her üç aileden birinin federal yardımın süresi dolmadan önce bile yeterli beslenemediği, bu ailelerin orantısız olarak azınlıklar olduğu belirtiliyordu. 

Federal hükümet ve bazı eyaletlerse kira ödemelerini yapamayan ailelerin evlerinden tahliye edilmelerini engellemek için bazı çalışmalar yaptı. Fakat Amerika çapında ödenmemiş kira faturaları giderek artıyor.

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 2,2 azaldı!


Geri Dön