29 / 04 / 2024

Amperino C-100 görücüye çıktı ve seri üretime hazır...

Amperino C-100 görücüye çıktı ve seri üretime hazır...

Türkiye’nin elektrikli ikinci otomobili Amperino C-100 görücü karşısına çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, “2025 yılının son çeyreğinden sonra aracımızı yollarda görmeye başlayacağımızı istiyoruz.2035 itibarı ile de fabrikamızda 50 bin araç üretebilir hale gelmek istediklerini kaydetti. İ



Elektrikli mikro otomobil Amperino’nun ilk prototipinin tanıtımı gerçekleştirildi. Bursa’da gerçekleştirilen Go Green Fuarı’nda yerini alan Amperino daha önce kaporta aksamı olmadan testlerini bitirdiği aracın seri üretime uygun prototipi ile görücüye çıkardı.

Aracın prototipini tamamlamak için rutin planlamanın 2024 senesinin ilk çeyreği olduğunu ancak Bursa’da ve Cenevre’de düzenlenecek fuarlar nedeni ile bu planı hızlandırdıkların kaydeden Amperino Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, “Üç yıldan beri zaten bu projeye hazırlanıyoruz. Fuar takvimi kapsamında prototipi tamamlama kısmını biraz daha erken döneme aldık. Yani bir nevi kendimizle de yarıştık” diye ifade etti.

Daha önce test ettikleri araçlarda kaporta parçalarının bulunmadığını kaydeden Canseven, “Bu bizim Amperino’nun prototipini sergilediğimiz ilk fuarımızı yaptık. Daha önce kaporta olmayan hali ile test videoları paylaşmıştık ama prototipi kaportalı hali ile ilk kez sektörün beğenisine sunduk. Buradan sonra aracımızla Cenevre Uluslararası Otomotiv Fuarı’da yer alacağız. İkinci prototipimizi de bu süre zarfında hazırlayacağız. Amperino yüzde yüz yerli bir ürün. Yazılımı, elektrik ve elektronik donanımı, tasarımı tamamen yerli. Araç bilgisayarı araç kontrolü ünitesi yine bizim tarafımızdan toplandı. Batarya kısmında sıvı daldırmalı batarya dediğimiz tekniği kullandık. Bu tekniği Türkiye’de kullanılan ilk şirketiz. Kritik ne teknoloji varsa hepsi yerli ürün. Bu sebepten dolayı aslında kimseye bağlı değiliz. Butik bir teknoloji şirketi gibi çalıştık ve heyecanlıyız” dedi. 

Amperino C-100 görücüye çıktı ve seri üretime hazır...

ekonomim.com'dan Ali Şahin'in haberine göre; üç yıldır sektörde önemli bir beklenti oluşturduklarının farkında olduklarını söyleyen Canseven, “Kamuoyu bu tarz işlerin hızlı gerçekleşmesini bekliyor. Biz bu projede 50’ye yakın arkadaş ile çalıştık. Ekibi yavaş yavaş ilerleteceğiz. Artık önümüzde aracın ve seri üretim hazırlıklarına başlamak için bir süreç bulunuyor. 2025’in 2. yarısı itibarıyla seri üretime başlayıp son çeyrekte de aracımızı yollarda görmeye başlayacağımızı düşünüyoruz. Bizim hedefimiz bin, 3 bin, 5 bin gibi kapasitemizi giderek artırarak üretim aşamasına geçmek. 2035 yılı itibarı ile da fabrikamızda 50 bin araç üretebilir hale gelmek istiyoruz” diye konuştu.

MÜKEMMEL ARAÇ İDDİAMIZ YOK

İlk defa aracı sektörün beğenisine sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Amperino ortaklarından Haluk Özbek, “Bursa’da Amperino hem girişimci ortaklarımızla, hem projemizin bu zamana kadarki emektar gençleri ve kıymetli mühendislik ekibimiz ile fuarda yerimizi aldık. Biz tabii mükemmel bir araç yaptığımızı söylemiyoruz.. Ama çok kıymetli ve değerli bir başlangıç yaptığımızı bilmekteyiz. İlk etapta City Car dediğimiz L7 konseptinde araçlar üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Bu bizim ilk fuarımız oldu.. Sonraki zamanda inşallah Avrupa’daki fuarlarda da bizleri göreceksiniz” diye konuştu.

Sur Yapı, ALFA Awards’un gayrimenkul kategorisinde 1. oldu! 

Renault hedeflerini açıkladı! Elektrikli araç birimlerinin gelirleri yükselecek...

Hyundai açıkladı! Hyundai Motor Company Ulsan'da elektrikli araç fabrikası açacak

 


Geri Dön