18 / 05 / 2024

Analistler altında gördükleri detay nedeniyle dehşete düştü

 Analistler altında gördükleri detay nedeniyle dehşete düştü

Altın fiyatlarının düşmesinin ardından analistlerden çok önemli bir yorum geldi. Investing.com analisti Pinchas Cohen, Son 40 yılın en yüksek enflasyonu karşısında, altın fiyatının ralli yapmasını gerektiğini ancak bunun olmaması nedeniyle şaşırdıklarını söyledi.



"ALTIN FAİZ GETİRİSİ SUNMUYOR" 

Altın bir faiz getirisi sunmuyor. Bu yüzden, dolardaki güçlenme enflasyon endişelerine baskın geliyor. Peki dolar düşmeye devam ederek, altının ralli yapmasına imkan sunacak mı? Bizce hayır.
Doların ralli yapmayı sürdürmesini ve altın fiyatını aşağı zorlamasını bekliyorum.”

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM NE ŞEKİLDE?

Tüm bu gelişmelerle birlikte altın spot piyasada yatay seyirle ons başına 1740 dolardan işlem gördü. Bir diğer değerli metal olan gümüş ise yüzde 0,1 düşüşle onsu 19,1 dolardan işlem gördü.

Kapalıçarşı'da altının gramı 969 TL olurken çeyrek altın 1600 TL alış ve 1617 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını 6 bin 387 TL alış ve 6 bin 456 TL satış fiyatıyla işlem gördü. 

Bodrum aşırı yoğunluk yüzünden kırmızı alarma geçti

Türkiye ihracatta kritik eşiği aştı! Haziran'daki seviye ortaya çıktı

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve euronun rekor kıracağı tarihi açıkladı! Döviz yatırımcıları dikkat 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön