28 / 04 / 2024

Analistlerden flaş altın açıklaması. Altının zirveye vuracağı tarih verildi

Analistlerden flaş altın açıklaması. Altının zirveye vuracağı tarih verildi

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından ihtiyacı olan vatandaşlar altın almaya başladı. Altın fiyatlarındaki düşüşün devam edip etmeyeceği merak ediliyordu ki analistlerden flaş bir değerlendirme geldi. Altında zirve için tarih verildi.



Türkiye'de son dönemde fiyatı çok hızla artan altın, birçok yatırımcının da gözdesi oldu. Özellikle uzun vadeli yatırımlarda ya da düğünlerde takı olarak alınan altında son dönemde yaşanan düşüş vatandaşları yeniden altına yönlendirdi. Vatandaşlar altın fiyatlarında kalıcı bir düşüş olup olmayacağını araştırken, altında yeniden zirve için tarih verildi. 
İsabetli tahminleriyle bilinen piyasa kahini İslam Memiş, faiz kararı sonrası ilk açıklamalarda bulundu. TCMB tarafından alınan faiz kararı sonrasında büyük bir düşüş gösteren gram altın ve dolar kurunda gönül ferahlatan ifadeler kullandı.

Alınan kararda 750 baz puan artırılan faiz yüzde 25 oranına kadar yükseldi. Tüm dünyayı şok eden karar sonrasında rekor olarak tarihe geçti. Beklentiler 150 - 250 baz puan olurken, yeni karar piyasayı salladı.
Faiz kararı sonrasında hızla düşen dolar kuru ve gram altın yatırımcıların kalbine indi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise karar sonrası "Kararlıyız!" paylaşımında bulunarak döviz ve altın borcu olanların yüzünü güldürdü. Merkez Bankası bağımsızlığın mesajını verirken, sosyal medyada dönen iddiaların da yersiz olduğu ortaya çıktı.

ALTINDA DÜŞÜŞ KALICI OLMAYACAK 

Piyasaya dair açıklamalarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngörüyor. Altın almak için bir fırsat doğduğunu vurguladı. Haftaya yükseliş ile başlayan gram altın 1.740 TL'ye kadar yükselirken faiz kararı sonrasında 1.585 TL'ye kadar gerileme kaydetti.
Döviz kuru ve gram altındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirten İslam Memiş, borçlu ve yatırım yapmak isteyenlere seslendi. Bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak yeni rekorlar için öngörüde bulundu. Alınan faiz kararının geçici bir etkiye sahip olduğunu ifade ederek yılın son çeyreğinde gramın 1.800 TL'nin üzerine çıkma ihtimalini gözler önüne serdi.
 


Geri Dön