02 / 05 / 2024

Android telefonunuzda parmak izinizi değiştirdiğinizde ne olduğunu biliyor musunuz?

Android telefonunuzda parmak izinizi değiştirdiğinizde ne olduğunu biliyor musunuz?

Cihazınızda sakladığınız bilgilerin güvenliğini ve gizliliğini güçlendirmek için size farklı kilit açma türleri sunulur, ancak birçok kullanıcının bilmediği şey, Android telefonunuzda parmak izinizi değiştirdiğinizde ne olduğudur.



 

İki tür parmak iziyle kilit açma vardır ve bu, akıllı telefonun aralığına ve markasına bağlıdır: birincisi, dokunmatik ekranın alt kısmındaki; ve ikincisi, arka tarafında bir sensöre sahip olan veya güç düğmesine dahil edilmiş (açma ve kapatma).

BAKIN: Bu nedir ve Android'inizin üst kısmındaki küçük delik ne işe yarar?

Android telefonunuzdaki bir parmak izini değiştirir veya silerseniz ne olur?

Ayrıca okuyun: Asus ROG Phone 5/5S Sorunları ve Nasıl Onarılır

Akıllı telefonların parmak izleri sadece onları açmak için kullanılmaz, evet, ana işlevi budur, ancak WhatsApp, Telegram, bankacılık platformları vb. bunları değiştirmeye veya silmeye karar verin, örneğin: bankanızın uygulamasına yalnızca parmak izinizi sensöre yerleştirerek girdiyseniz, şimdi kullanıcı adınızı ve 
şifrenizi manuel olarak girerek yapacaksınız.

Android telefonunuzda parmak izinizi değiştirdiğinizde ne olduğunu biliyor musunuz?

Android'de parmak izi nasıl değiştirilir veya silinir?

İlk olarak, Android cep telefonunuzun "Ayarlar" veya "Ayarlar" bölümüne girin. Şimdi, “Kilit ekranı” yazan bölüme tıklayın.Bir sonraki adım aşağı kaydırmak ve “Parmak İzleri” adlı seçeneğe tıklamaktır.
Güvenlik düzeninizi yerleştirin (varsa).Ayak izi 1, 2, 3 vb. üzerine basın ve “Sil” veya “Ayak izi ekle” üzerine tıklayın. Android telefonunuzdaki bu klasörleri neden asla silmemelisiniz?

 


Geri Dön