04 / 05 / 2024

Ankapark halka sorulacak!

Ankapark halka sorulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankapark projesine ilişkin soruları yanıtladı. Tuna, "Millete sorarız ne istiyorlarsa onu uygularız. Ankapark ile ilgili bir anket yaparız." dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Hürriyet  Ankara  bürosuna konuk oldu. Tuna,  Melih Gökçek'in dev projesi Ankapark'la ilgili soruları da yanıtladı. Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Murat Yılmaz'ın haberine göre; Tuna, "Millete sorarız ne istiyorlarsa onu uygularız. Ankapark ile ilgili bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu bu, taliplisi yok, ne diyorsunuz deriz. Böyle dursun mu sorarız" dedi.


Emsal artışı yok, öldü

Emsal artışına ilişkin bir takım açıklamalarda bulunan Mustafa Tuna, "Emsal artışı yok, öldü. Allah rahmet eylesin. Kamuya ve okullara ihtiyaç olabiliyor, onlara tamam. Bazen özel durum olur, onlar haricinde yok, geçmiş olsun. Genel planda bir şey olabilir. İhtiyaca göre değerlendirilir. Kentsel dönüşümler olabilir. Nokta bazlı emsal artışı olamaz. Örneğin Manhattan gibi bir şey yapılacaksa merkezi alanların içinde yapmak çok mümkün değil. Yeni bir Manhattan gibi ihtiyaç olursa Temelli, Polatlı tarafında olabilir. Mesela Çukurambar kilitlendi, geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.


Ankapark'ta hesap devam ediyor

Ankapark'la ilgili soruları yanıtlayan Mustafa Tuna, projeye ilişkin ilk gelen bilgilere göre 2 milyar TL civarında paranın harcandığını söyledi. Tuna, "İlk gelen bilgilere göre 2 milyar civarında para harcanmış. Farklı işler, farklı birimler tarafından yapılmış. Ne kadarı nereden yapılmış onların topluca rakamları geldi ama daha da hesap devam ediyor. Melih Bey sağ olsun Ankara’ya turist gelsin, hareket olsun, ticaret olsun diye düşünüp böyle bir çalışmaya girdi. İşletme sorunları da aslında öngörülmüş ama şu an net bir tablo yok. Bazı oyuncaklar farklı ülkelerden gelmiş, gelecek işletmeci bunu biliyor mu, bilmiyor mu belirsiz. En azından alacak işletmecisi daha iyi bilirdi. ‘Şu marka daha iyidir, şu daha dayanıklıdır’ diyebilirdi." şeklinde açıklama yaptı. 


 


Geri Dön