25 / 07 / 2024

Ankara Cebeci Stadı yapılaşmaya açıldı!

Ankara Cebeci Stadı yapılaşmaya açıldı!

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Cebeci Stadı'ndaki yapılaşmadan vazgeçmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tarihi Cebeci Stadı alanında konut ve ticaret kullanımlan yapılması için olumlu görüş kararı aldı.




Çevre Şehircilik Bakanlığı, Cebeci Stadı'ndaki yapılaşmadan vazgeçmiyor.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tarihi Cebeci Stadı alanında konut ve ticaret kullanımlan yapılması için olumlu görüş kararı aldı. Karara tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, "Daha önce yargı kararlarıyla planların iptal edildiği bir yerde tekrar aynı kullanımlarla imar planı değişikliği için olumlu görüş alınmasında amaç hukuk dolanmaktır" dedi.


SİMGE DEĞERİ VAR 



Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık, başkentin ilk resmi futbol maçlannın oynandığı tarihi Cebeci Stadı'nın yıkılarak yerine yüksek yapılaşmalı konut ve ticaret kullanımlan yapılması ısrarına devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Stadın yerine yüksek yapılaşmalı konut ve ticaret kullanımlannın getirilmesi tüm bölgenin tarihsel anlamını değiştirecek ve kentin kimliksiz geçmişsiz bir parçası haline dönüştürecek. Cebeci stadının kimlik ve simge değeri vardır'' diye konuştu. 




Korkusuz


Haber, Haber Ankara'da şu şekilde yer aldı


Çevre Şehircilik Bakanlığı Cebeci Stadındaki yapılaşmadan vazgeçmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tarihi Cebeci Stadı alanında konut ve ticaret kullanımları yapılması için olumlu görüş kararı aldı. Karara tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi,"Daha önce yargı kararlarıyla planların iptal edildiği bir yerde tekrar aynı kullanımlarla imar planı değişikliği için olumlu görüş alınmasında amaç hukuk dolanmaktır" diyerek tepki gösterdi.


Bakanlık, Başkent'in ilk resmi futbol maçlarının oynandığı tarihi Cebeci Stadı'nın yıkılarak yerine yüksek yapılaşmalı konut ve ticaret kullanımları yapılması ısrarına devam ediyor.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Nisan 2016 tarihinde konut ve ticaret alanı olarak yargıya taşınarak iptal edilen planlarda hukuku dolanmak için yeni imar değişikliği için olumlu görüş kararı aldığını bildirdi.


İmar komisyonunda alınan kararın Cebeci Stadı'nda yeni plan değişikliğine gidileceğinin habercisi olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Nisan 2016 tarihinde Cebeci Stadı'nın olduğu Çankaya ilçesi 6047 ada 7 parselde 1/25000,1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin olarak, konut ve ticaret alanı yapımı için olumlu görüş verilmesi için karar aldı.Burada amaç konut ve ticaret olarak iptal edilen planların hayata geçirilmesi için hukuku dolanmaktır. Bu durum hep yapılan hukuksuzluğun Cebeci stadındaki örneğidir. " dedi.

 CEBECİ STADINDAKİ RANT PASLARI TAKİBİMİZDE

Korunması için açılan dava devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi , 15 Nisan 2016 tarihinde alana ilişkin yeni bir plan değişikliğine onay verecek adımı attı diyen Candan Cebeci bölgesinin kimliğinin değiştirilmesi ile karşı karşıyayız, Bakanlık  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki yapılaşma paslarını görüyoruz . Cebeci stadındaki rant pasları takibimizde." dedi.


Çevre Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Cebeci Stadı'nın yıkılarak yerine yüksek yapılaşmalı konut ve ticaret kullanımlarının getirilmesi için imar planı değişikliğini TOKİ'ye yaptırdı. Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesinin açtığı,Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin müdahil olduğu davada plan değişikliği iptal edildi. Cebeci Stadı'nın korunmasına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava devam ediyor.


Haber Ankara 


Geri Dön