25 / 07 / 2024

Ankara Cebeci Stadına ne yapılacak

Ankara Cebeci Stadına ne yapılacak

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Cebeci Stadı'ndaki yapılaşmadan vazgeçmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tarihi Cebeci Stadı alanında konut ve ticaret kullanımlan yapılması için olumlu görüş kararı aldı.

Jewel Premium İncek için start verildi! Ankara Gölbaşı'na 1.116 yeni konut geliyor!

Ünsal Park Yapı tarafından Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, İncek Mahallesi'ne 1.166 adet konut, 22 adet ticari alandan (dükkân) oluşan Toplu konut projesi'' için start verildi.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Ankara'da yaşamak Paris, Roma, Berlin'den daha zor: Gelirin yüzde 30'undan fazlası kiraya verilmemeli!

The Economist tarafından yapılan ve ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada, Ankara tek başına yaşamanın en zor olduğu 15'nci yer oldu. İşte ayrıntılar...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki otoyolların yeterli gelmediğini ifade ederek yeni proje için sinyal yaktı.

Nef Arsa Ankara Beyman'da yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla! 

Nef tarafından Ankara Beyman Ormanlarına 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Nef Arsa Ankara Beyman yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla satışta. İşte Nef Arsa Ankara Beyman ile ilgili detaylar..

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje geliyor!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje inşa edilecek. Proje 770 milyon TL'ye mal olacak.

İzmir Alsancak Stadı 30 Ekim'de açılıyor!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, İzmir Alsancak Stadı'na ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamada stadın açılış tarihi olarak 30 Ekim işaret edildi.

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Ankara Eserkent Konutları'na yoğun ilgi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen Eserkent projesinde başvurular devam ediyor. Eserkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği konutular için son başvuru tarihi 15 Ocak.

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

TFF Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilecek!

TFF, son rötuşları yapılan ve toplam 38 bin metrekare kullanım alanına sahip olan Riva’daki TFF Spor Kompleksi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri ve yönetim merkezini de Atatürk Olimpiyat Stadı’na taşıma konusu üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Mersin Anamur Şehir Stadı restore ediliyor!

Mersin Anamur Şehir Stadı restore edilerek daha konforlu hale getiriliyor. Şehir Stadı'na betonarme yapılacak, tribünlerin üzeri kapatılacak ve koltuklar kurulacak.

Ankara Cebeci Stadına ne yapılacak Haberi

Ankara Cebeci Stadına ne yapılacak

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Cebeci Stadı'ndaki yapılaşmadan vazgeçmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tarihi Cebeci Stadı alanında konut ve ticaret kullanımlan yapılması için olumlu görüş kararı aldı. Karara tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, "Daha önce yargı kararlarıyla planların iptal edildiği bir yerde tekrar aynı kullanımlarla imar planı değişikliği için olumlu görüş alınmasında amaç hukuk dolanmaktır" dedi.


SİMGE DEĞERİ VAR 



Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık, başkentin ilk resmi futbol maçlannın oynandığı tarihi Cebeci Stadı'nın yıkılarak yerine yüksek yapılaşmalı konut ve ticaret kullanımlan yapılması ısrarına devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Stadın yerine yüksek yapılaşmalı konut ve ticaret kullanımlannın getirilmesi tüm bölgenin tarihsel anlamını değiştirecek ve kentin kimliksiz geçmişsiz bir parçası haline dönüştürecek. Cebeci stadının kimlik ve simge değeri...