28 / 04 / 2024

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşümle cazibe merkezi oldu!

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşümle cazibe merkezi oldu!

Gecekonduları temizlenen, yolları acılan Cincin'de Altındağ Belediyesinin yaptığı tesislerin de hizmete girmesi ile bambaşka bir görüntü ortaya çıktı. Bölge, Baskent'in tam ortasında bir cazibe merkezine dönüştü.



Gecekonduları temizlenen, yolları acılan Çinçin'de Altındağ Belediyesinin yaptığı tesislerin de hizmete girmesi ile bambaşka bir görüntü ortaya çıktı. Bölge, Başkent'in tam ortasında bir cazibe merkezine dönüştü. 


ALTINDAĞ'IN her mahallesine hizmet götüren, fiziki yapıyı olduğu kadar sosyal ve kültürel Jt yapıyı da değiştirmek için büyük projeleri hayata geçiren Altındağ Belediyesi, 2005 yılından bu yana Ankara'nın Teksas'ı olarak bilinen Çinçin Mahallesi'nde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. 


Gecekonduları temizlenen, yolları açılan mahallede Altındağ Belediyesinin yaptığı tesislerin de hizmete girmesi ile bambaşka bir görüntü ortaya çıktı. Çinçin, Başkent'in tam ortasında bir cazibe merkezine dönüştü. 


Çinçin'de 2005 yılı tam anlamıyla bir "kırılma noktası" oldu. Altındağ Belediyesi tarafından 2005 yılında başlayan "Kentsel Dönüşüm Projeleri"nin ilk rotası olan Çinçinde, hem fiziki hem de sosyal alanda çok büyük bir değişim yaşandı. 2500 gecekondunun yıkıldığı bölgede, 3 etaptan oluşan toplu konut uygulamaları da hayata geçirildi. Bununla birlikte bölge yine Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal tesis yatırımları ile de bambaşka bir çehreye büründü. Çinçin hızla değişti, Çinçin'in adı Gültepe Mahallesi oldu. 


Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü haline gelen Altındağ Belediyesi bölgeye yatırımlarını artırarak sürdürüyor. 7 projenin daha startı verildi. Kültür Merkezi ve Çarşı, park, iki adet yüzme havuzu, iki adet yurt binası ve cami projeleri de tamamlandığında Çinçin  Ankara  için önemli bir cazibe merkezi haline dönüşecek. 


2 bin kişilik Kültür Merkezi ve çarşı 

TUTAMAYACAĞI hiçbir sözü vermeyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, büyük bir projenin daha startını verdi. Gültepe Mahallesi'ne kadınların ve gençlerin faydalanacağı bir kültür merkezi ile içinde büyük bir marketin yer alacağı carsı yapılacağını belirten Başkan Tiryaki. İnşaatın başladığını kaydetti. Üst katı 2000 kişilik kültür merkezi, alt katı 1000 metrekarelik İki büyük dükkan ve otopark olarak planlanan proje ile Çinçin'e bir yatırım daha kazandırılmış olacak. 


Gültepe Mahallesi'ne park ve yeşil alan 

YEŞİL alanlara verdiği önemle bilinen Veysel Tiryaki, Gültepe Mahallesi'ne 20 bin metrekare büyüklüğünde bir park kazandırılacağını açıkladı. Parkın da bitmesiyle bölgenin kimlik değiştireceğini ve tam bir cazibe merkezine dönüşeceğini sözlerine ekleyen Veysel Tiryaki, gerçek kentsel dönüşümün sadece modern konut yapmakla olmadığını, bölgenin sosyal tesis ve yesll alanlarla da desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Altındağ'a 30'dan fazla büyük park kazandıran Altındağ Belediyesi, Gültepe Mahallesi'ne yapacağı parkla bölgede önemli bir ihtiyacı giderecek. 


2 havuzlu modern spor tesisi 

ALTINDAĞ'DA sadece fiziki değil sosyal dönüşüm için de projeler gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, Çinçin'e dev bir spor tesisinin daha yapımını başlattı. İçinde yarı olimpik İki adet yüzme havuzu bulunan tesiste, kafetarya, soyunma ve dinlenme bölümleri de mevcut. Daha önce 3 havuz projesini Altındağ'a kazandıran Başkan Veysel Tiryaki, özellikle cocuk ve gençlerin bu tür etkinliklerden faydalanmasını cok arzu ettiğini belirtti. 


Gültepe Mahallesi yeni camisiyle de göz dolduracak

HALKIN isteklerini her zaman göz önünde bulunduran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, başlattığı mahalle camileri uygulamasını sürdürüyor. Daha önce 4 camiyi Altındağ'a kazandıran Başkan Tiryaki, 4 caminin daha startını verdi. 


Bunlardan biri de Gültepe Mahallesi'ne yapımına başlanan cami. Camilerin tavanındaki oyma figürlerden merpenlerindeki işlemelere, ahşap zeminlerinden mihrabına kadar Selçuklu Dönemi'nin izlerini görmek mümkün olacak. 150 kişinin ibadet edebileceği camiler, yazın serin kışın sıcak olma özelliğiyle cemaate kapılarını açacak. 


Üniversite öğrencileri için iki yurt yapılacak

10 bin metrekare inşaat alanına sahip alanda kız ve erkek öğrenciler için yurt binası yapılacak. 2 bloktan oluşacak tesis, 300 öğrenci kapasiteli. 2 veya 3 kişilik odaların her birinde kendi banyo ve tuvaleti de bulunuyor. Yurt binaları, öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak projelendirildi. Yemekhanesi, kütüphanesi, toplantı odaları da bulunan yurtlar, 5 yıldızlı otel konforunda.


Star ek


Geri Dön