28 / 04 / 2024

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşüm

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşüm

“Polisin bile zor girdiği mahalle” sıfatıyla hafızalarda yer eden Çinçin, “Gültepe” ismini aldı. Bölgede bugüne kadar toplam 3 bin 200 gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

Ankara Çinçin Mahallesi'nde 3 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Çinçin Mahallesi'nde yaşanan dönüşümü SABAH Ankara'ya anlattı.

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşümle cazibe merkezi oldu!

Gecekonduları temizlenen, yolları acılan Cincin'de Altındağ Belediyesinin yaptığı tesislerin de hizmete girmesi ile bambaşka bir görüntü ortaya çıktı. Bölge, Baskent'in tam ortasında bir cazibe merkezine dönüştü.

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Sincan Belediyesi'nden 2 arsa!

Ankara İli Sincan Belediye Başkanlığı, Ankara Saraycık Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 13 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Sincan Belediyesi başkentte iki arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Ankara İli Sincan Belediye Başkanlığı, Ankara Törekent Mahallesi'nde yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 1 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

O ilde 5 adet satılık arsa fırsatı! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar ili, Merkez ilçesi, Akçin Mahallesi'nde yer alan 5 adet arsayı satıyor. İşte o arsaların fiyatları ve merak edilen diğer detaylar...

Ankara Mamak Mutlu Mahallesi kuraları çekildi!

Başkent Ankara'da ‘Mamak Mutlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kura çekimi çerçevesinde 238 konut sahiplerini buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Deniz GYO Ankara Etimesgut'taki 26 dükkanı 20.1 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO Ankara Etimesgut Eryaman Mahallesi'ndeki 26 adet dükkanı 20 milyon 60 bin TL bedelle sattı.

TOKİ Ankara Kalecik kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni projeler için start veren TOKİ, Ankara Kalecik Çansakale Mahallesi ve Halitçeviri Mahallesi projesi kapsamında 244 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Ankara Haymana 185 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Haymana Kayabaşı Mahallesi 185 konut ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Afyonkarahisar Merkez'de 16.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Afyonkarahisar İcra Dairesi, Afyonkarahisar ili, Merkez ilçesi, Akçin Mahallesi 477 Ada 4 parselde yer alan gayrimenkulü 16 milyon 578 bin 786 TL'ye satıyor...

Ankara İnşaat'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Konkordato talep eden Ankara İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi hakkında yeni bir karar alındı...

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Ankara Çinçin Mahallesi kentsel dönüşüm

“Polisin bile zor girdiği mahalle” sıfatıyla hafızalarda yer eden Çinçin Mahallesi, parkları, eğitim merkezleri, toplu konutları, yeşil alanları, yüzme havuzlarından oluşan yeni yeni yüzüyle “Gültepe” ismini aldı. 


3 bin 200 gecekondunun yıkıldığı Çinçin bölgesinde 14 dev bloktan oluşan bir kompleks inşa edildi.Tek bir bloğun 16 kat şeklinde dizayn edildiği projesi 48 bin 173 metrekare alan üzerine hayata geçirildi. 'Çinçin 1. Etap Toplu Konut Projesi' ile 784 konut yapıldı. Projede 126 metrekarelik daireler hak sahiplerine teslim edildi.


2'nci etap çalışmaları TOKİ ile yürütüldü ve 2010 yılında tamamlanan 664 daire hak sahiplerine teslim edildi.


3'üncü etap çalışmaları kapsamında 600 gecekondu yıkıldı. 76 bin metrekarelik alana kurulan konutlar, 19 blok ve 894 daire olarak 2014 yılında tamamlandı.


Gültepe Mahallesine kadınlar ve erkekler için iki ayrı havuzu...