17 / 05 / 2024

Ankara nitelikli konuta yöneldi!

Ankara nitelikli konuta yöneldi!

TEMFED Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, TÜİK'in son konut satışı verilerini değerlendirdi. Taylan, "Başkent Ankara'da İstanbul'un çok önünde bir konut satış grafiği söz konusu" dedi.



Ankara'da Ekim ayında konut satış rakamlarının bir önceki aya oranla yükseldiğini kaydeden Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, "Başkent'te İstanbul'un çok önünde bir konut satış grafiği söz konusu. Bu noktada ortaya çıkan diğer detay ise ilk defa satılan konut sayısının yüzde 50'ye ulaşması diye konuştu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayma oranla yüzde 8,8 artarak 104 bin 98 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 468 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,7) sahip oldu. 


Satış sayılarına göre İstanbul'u, 11 bin 028 konut satışı ile (yüzde 10,6)  Ankara  izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller ise sırasıyla 9 konut ile Hakkari, 18 konut ile Ardahan oldu. Satış grafiğini değerlendiren Taylan, şunları söyledi: "Bir önceki aya baktığımızda Ankara'da konut satışında bir artışı görüyoruz. Ankara, bu zamana kadar ki dilimde Eylül ayı dışında hep 2014 yılının önündeydi. Görüyoruz ki Başkent, konut satışını başarılı bir grafik ile devam ettiriyor. Bunun yanı sıra dengeli bir şekilde nitelikli konut alanında da ilerliyor. Vatandaş, artık nitelikli konuta yöneliyor. Bu da ilk defa satılan konut sayısındaki yüzdenin 50'ye fırlamasına neden oldu." 



Habertürk Ankara




Geri Dön